Hyppää pääsisältöön

Mobiilisovellus

Ratatyöntekijöiden mobiilisovellus

Ratatöiden aikana RUMA:n mobiilisovellus tulee olla käytössä ratatyöstä vastaavalla sekä mahdollisilla työryhmien yhteyshenkilöillä ja ratatyöhön liittyvän kaluston/koneiden kuljettajilla.

Mobiilisovellus ladataan Google Play Storesta. Sovelluksen voi ladata kuka tahansa, mutta käyttämiseen tarvitaan Finrailin myöntämä oikeus (kuten yllä kuvattu). Google Play Storen käyttöön tarvitaan tunnus Googlen palveluihin, kuten esimerkiksi Gmail-sähköpostiin.

RUMA:n mobiilisovelluksen tuotantoversion voi ladata Play Storesta: https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.livi.rtmobi

Aina ennen mobiili-RUMAn käyttöä, varmista että sinulla on viimeisin päivitys asennettuna mobiili-RUMAsta.

Google Play Storessa on ladattavissa sekä RUMA-koulutus- että RUMA-tuotantosovellus. Kummatkin sovellukset voivat olla samanaikaisesti ladattuna käyttäjän mobiililaitteelle.

Asentakaa tuotannon mobiili-RUMA hyvissä ajoin ennen tuotantokäyttöönottoa ja varmistakaa etukäteen, että kirjautuminen RUMA-sovellukseen laitteelta onnistuu!

Muista käydä päivittämässä mobiilisovellus aina uusimpaan versioon! Uusista versioista ilmoitetaan muun muassa Web-RUMA:n tiedotteissa.

RUMA-mobiilisovelluksen käyttäjä hyväksyy sijaintitietonsa lähetyksen RUMA-palveluun käytön aikana. Paikkatieto välitetään ratatyöstä vastaavalle ja liikenteenohjauksen käyttöön. Paikkatietoa ei luovuteta muille ulkopuolisille tahoille (pl. viranomaisvaatimukset).

Laitteistovaatimukset

Android-päätelaitteen käyttöjärjestelmä tulee olla vähintään 6.0., mielellään uudempi. Lisäksi mobiililaitteessa tulee olla GPS-paikannus ja vähintään 4G-tasoinen datayhteys. RUMA-sovellusta ei suositella käytettäväksi yli neljä vuotta vanhoilla mobiililaitteilla.

Samassa päätelaitteessa voi olla samanaikaisesti asennettuna sekä RUMA-sovellus että Väyläviraston RAPLI-sovellus.

Huom! RUMA-sovellus on asennettavissa ainoastaan niihin mobiililaitteisiin, joissa on Google Play Store. Esimerkiksi Huawei-laitteiden AppGallerysta sovellusta ei ole mahdollista asentaa.

Virhetilanteet mobiilisovelluksen käytössä

Toivomme ilmoituksia mobiilin käyttöön liittyvistä vikatilanteista sähköpostitse (ruma (at) finrail.fi). Viestissä olisi hyvä kertoa seuraavat tiedot:

  • Mitä olit tekemässä virheen tapahtuessa
  • Käytetyn laitteen merkki ja malli
  • Mahdollisesti Android-käyttöjärjestelmän versionumero
  • Käytetty ympäristö (tuotanto, koulutusympäristö jne.)
  • Mitä aluetta RUMAlla on katseltu tai käsitelty ongelmatilanteen tapahtuessa
  • Jos virhe toistuu järjestelmällisesti, niin ohje virheen toistamiseksi

Kuvakaappauksista (screenshot) voi olla merkittävää apua ongelman ratkamiseen, joten niitä kannattaa liittää viestiin mahdollisuuksien mukaan.