Hyppää pääsisältöön
liikennevalo

Liikennevalot

Liikennevalo-palvelulla huolehdimme koko Suomen maanteiden liikennevalo-ohjauksesta. Liikennevalopalvelumme suunnittelee, toteuttaa ja ylläpitää maanteiden liikennevalot, niiden käyttö- ja valvontajärjestelmät sekä tietoliikenneyhteydet - toimintavarmasti ja elinkaarikustannusten kannalta edullisesti.

Liikenneympäristön tiukasti huomioivaa suunnittelua ja rakentamista

Suunnittelutyömme pohjana toimii aina fyysisten ja toiminnallisten ratkaisujen paras mahdollinen hyötysuhde. Toiminnallinen laatutaso määrääkin valintamme ja ratkaisumme aina esi- ja yleissuunnittelusta lähtien.

Itse rakennussuunnitteluvaiheessa tuotamme suunnitelmaselostuksen, suunnitelmapiirustukset, työkohtaiset laatuvaatimukset ja työselitykset, liikennevalojen ajoituslomakkeet, noudatettavat tyyppipiirustukset sekä kustannuslaskelmat.

Toteutusvaiheessa vastaamme kokonaisvaltaisesti rakentamisen aikaisista toimista, urakoitsijakilpailutuksista aina töiden valvontaan ja testauksiin. Vastuullamme on lisäksi laitteiden ja järjestelmien käyttöönottovaihe, käyttö- ja huoltokoulutuksineen sekä loppudokumentaatioineen. 

Suunnittelun ja toteutuksen roolit ja vastuut sovitaan ja tarkennetaan aina hankekohtaisesti.

Jatkuvaa ylläpitoa ja elinkaariaikaista kehitystyötä

Huolehdimme 24/7/365 -periaatteella maantieverkon liikennevalojen ylläpidon tehtävistä. Palvelemme myös kaupunkien ja kuntien liikennevalojärjestelmien eri elinkaarihallinnan tehtävissä.

Teknisen ylläpitomme tehtävänä on varmistaa liikennevalojen luotettava ja suunnitelman mukainen toiminta. Ylläpitosopimukseemme liittyviä tehtäviä ovat muun muassa seuraavat:

  • vika- ja onnettomuustilanteiden kunnossapitopäivystys
  • vasteaikojen mukaiset vikakorjaukset
  • määräaikaistarkastukset ja huoltotehtävät
  • elinkaarihallinta ja korvausinvestointitarpeiden selvitystyö
  • raportointi ja kehitysyhteistyö.

Hälytysajoneuvojen liikennevalo-operointi (HALI)

Vastaamme myös hälytysajoneuvojen automaattisen liikennevalojen etuusjärjestelmän (HALI) operoinnista. Etuudet toimivat kaikissa HALIiin liittyneissä kunnissa. HALI:sta löydät lisätietoja täältä.

HALI-yhteistyöstä saat lisätietoja ottamalla yhteyttä meihin.

Asiantuntijatehtävät

Kattavat suunnittelutyöt toimivat investointipäätösten perustana. Tarjoamme hankkeiden ja  projektien eri vaiheisiin päätöksenteon tueksi asiantuntijapalveluitamme.

Kauttamme hoituvat esimerkiksi:

  • hankinta- ja valmisteluvaiheen konsultointi
  • tekniset arvioinnit ja selvitykset
  • kehitystyön tuki ja projektijohto.

Kysy lisää. Yhteystietomme löydät täältä.

Muista palveluistamme löydät lisätietoja täältä.