Hyppää pääsisältöön

Liikennemäärät

Tältä sivulta löydät Fintrafficin datasta koottuja rautatie- ja tieliikenteen liikennemääräraportteja.

Tällä hetkellä palvelu sisältää ajantasaista tietoa sekä vertailutietoa rautateiden ja tieliikenteen osalta. 

Junamäärät

Liikennemäärien kehitys tieliikenteessä

Junaliikenteen luvut koskevat kaupallista lähi-, kauko- ja tavaraliikennettä. Lukuihin ei ole laskettu muuta rataverkolla tapahtuvaa liikennettä (kuten työkoneet).

Tieliikenteen maakuntakohtaiset kokonaisliikennemäärät on kerätty Fintrafficin tieliikenteenohjauksen alueen LAM-pisteiltä (liikenteen automaattinen mittausasema). Liikennemäärät päivittyvät fintraffic.fi-sivustolle kerran tunnissa. Mahdollisten yksittäisten LAM-pisteiden toimintahäiriöiden aikana liikennemäärä korvataan mahdollisimman virheettömän vertailudatan saavuttamiseksi automaattisesti vastaavan ajankohdan luvulla.

___________________________________

Maantieliikenteen vuosivertailuarvoja päivitetty

Liikennemäärät -sivuston maantieliikenteen vuosivertailuihin on tehty tekninen päivitys viikolla 33. Päivityksessä on synkronisoitu haut, joissa vertaillaan vuosien 2019 ja 2020 välisiä päivä-, kuukausi- ja vuosiarvoja. 

Päivittyneet maakuntakohtaiset liikennemääräluvut vuosien 2019 - 2020 vertailuun löydät "Liikennemäärien kehitys tieliikenteessä" -osiosta haluamillasi hakukriteereillä. Huomioi eri vuosia vertaillessasi, että olet valinnut kohdan "Sisällytä vain vuosittain vertailtavissa olevat LAM-pisteet", jolla varmennetaan eri vuosien vertailukelpoisuus keskenään.

Lisätietoja taulukoiden käyttöön saat Fintrafficin viestinnältä, jonka yhteystiedot löydät osoitteesta https://fintraffic.fi/fi/fintraffic/medialle.