Hyppää pääsisältöön

Ihmiset

Hyvinvoiva henkilöstö on avainasemassa, jotta yrityksen kokonaisvastuu toimii. Tasa-arvoinen työyhteisö ja arvojemme mukainen toiminta on meille ensiarvoisen tärkeää, ja näiden eteen työskentelemme vuoden jokaisena päivänä.

Fintrafficilla haluamme olla ratkaisukeskeisiä ja innovatiivisia sekä parantaa jatkuvasti osaamistamme ja kykyä uudistua. Pyrimme tasa-arvoon ja oikeudenmukaisuuteen ja tavoittelemme, että henkilöstömme on mahdollisimman hyvinvoivaa ja osaavaa. 

Tämän takaamiseksi:

  • Olemme kouluttaneet esihenkilöitämme ja tarjonneet heille uusia työkaluja päivittäiseen työskentelyyn.
  • Olemme kehittäneet yrityskohtaisia palkkausjärjestelmiä ja määritelleet tehtävien vaativuuksia. Uudistimme kokonaispalkitsemispolitiikkaa vuonna 2021.
  • Annamme henkilöstöllemme mahdollisuuden osallistua koulutuksiin ja antaa palautetta säännöllisesti.
  • Panostamme taukoliikuntaan.
  • Kohtelemme kaikkia tasa-arvoisesti ja oikeidenmukaisesti. Puutumme epäasialliseen käytökseen ja arvojen vastaiseen toimintaan.

 

Yksi isompia asioita henkilöstötyössä vuonna 2021 oli Fintrafficin yhteisten arvojen lanseeraaminen. Arvomme ovat: Turvaamme. Välitämme. Näytämme suuntaa. Yhdessä.

 

Lue lisää arvoistamme.

Henkilöstö merkityksellisessä työssä

Vuoden 2021 syksyn henkilöstötyytyväisyystutkimus toi Fintrafficille työpaikkana hyvät arvosanat. Vastausaktiivisuuskin kohosi ennätyskorkealle ja jopa 71 prosenttia työntekijöistä vastasi tutkimukseen. Tulosten perusteella 80 prosenttia työntekijöistämme kokee tekevänsä merkityksellistä työtä. Kyselyssä hyvät arvosanat saivat myös muun muassa kollegoiden toiminta, työilmapiiri ja esihenkilötyö.

Lue lisää henkilöstötyömme onnistumisista vuosikertomuksestamme.

Lue myös muista vastuullisuuden osa-alueistamme:

turvallisuus, ympäristö, talous