Hyppää pääsisältöön
Tieliikennekeskus, jossa tieliikenneohjaaja valvomassa sujuvaa liikennettä monitoreilta.

Fintraffic Tie – Älykästä tieliikennettä

Fintraffic Tie vastaa tieliikenteen hallinnasta Suomen maanteillä.

Fintrafficin tieliikenteenohjaus tarjoaa ja kehittää palveluita, jotka osaltaan mahdollistavat turvallisen ja sujuvan liikenteen tieverkolla vuoden jokaisena päivänä. Palveluiden jatkuva kehittäminen ja investoinnit pitävät huolen siitä, että näin on myös tulevaisuudessa.

Fintrafficin tieliikenteenohjauksen tarjoamiin palveluihin kuuluu mm. operatiivinen liikenteenhallinta tieliikennekeskuksissa, tietunneleiden teknisistä järjestelmistä ja maanteiden muuttuvista opasteista huolehtiminen, tiesääjärjestelmät sekä kaikkiin edellä mainittuihin liittyvät tietotekniset- ja tietoliikennetekniset palvelut. Näiden lisäksi Fintrafficin tieliikenteenohjaus tarjoaa avoimena datana kaikkien hyödynnettäväksi suuren määrän tieliikenteeseen liittyvää ajantasaista liikenne- ja olosuhdetietoa.

Fintraffic Tien lähes 90 asiantuntijaa tekevät työtä vastuullisesti ja tiiviisti laajan yhteistyökumppaniverkon kanssa, joista keskeisimpiä ovat Väylävirasto, ELY-keskukset, poliisi, pelastuslaitokset, urakoitsijat ja julkisen liikenteen toimijat.

Fintraffic Tie on osa Fintraffic–konsernia.

Video julkaistu: 12/2018