Hyppää pääsisältöön
kesäinen ilmakuva maantiestä, mukana merta ja havumetsää sekä viisi autoa tiellä

Maailman turvallisin, sujuvin ja ympäristöystävällisin liikenne

Vastuullisuus on irrottamaton osa Fintrafficin ydintoimintaa. Tavoitteenamme on olla rakentamassa Suomeen maailman turvallisinta, sujuvinta ja ympäristöystävällisintä liikennejärjestelmää. Tämän eteen teemme työtä joka päivä. Tarkastelemme liikennealaa kokonaisuutena, jotta liikenne tuottaisi yhteiskunnalle mahdollisimman paljon hyötyä mahdollisimman vähäisillä päästöillä.

Olemme maailmanlaajuisesti poikkeuksellinen yhtiö, koska vastaamme kaikkien
liikennemuotojen ohjauksesta ja tuotamme liikennedataa ja -palveluita laajalle sidosryh­mäjoukolle. Tätä kautta meillä on myös ainutlaatuinen mahdollisuus vaikuttaa liikenteen
merkit­tävimpiin vastuullisuusteemoihin, kuten ilmastokysymyksiin ja liikenneturvallisuuteen.

Meillä on ainutlaatuinen mahdollisuus vaikuttaa liikenteen
merkit­tävimpiin vastuullisuusteemoihin.

Meille ei riitä se, että oma toimintamme on vastuullista. Haluamme entistä paremmin ymmärtää, miten tuottamamme palvelut välillisesti vaikuttavat yhteiskuntaan ja ympäristöön. Vain näin voimme auttaa asiakkaitamme, sidosryhmiämme ja koko Suomea entistä kestävämmän liikennejärjestelmän kehittämisessä.

Vastuullisuudemme kulmakivet

Fintrafficin vastuullisuuden kulmakivet ovat turvallisuus, ympäristö, ihmiset ja talous.

Tuemme vahvasti tavoitetta siitä, että Suomi on hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä sekä Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteita ilmastonmuutoksen hillitsemisestä 1,5 asteeseen. Lisäksi olemme sitoutuneet tukemaan YK:n Global Compact -aloitteen toimintaohjelmaa ja sen ympäristöön,
työelämään, korruption vastaiseen toimintaan ja ihmisoikeuksiin liittyviä periaatteita. Fintraffic on myös mukana edistämässä YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Fintraffic raportoi Global Reporting Initiative (GRI) -raportointiviitekehyksen mukaisesti, noudattaen raportointiperiaatteita. GRI-indeksit ovat luettavissa vuosikertomuksestamme.

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet_kuva