Hyppää pääsisältöön

Joukkoliikenne ja säännöllisen aikataulun mukainen liikenne

Kaikille avoin säännöllinen liikennepalvelu

Tänne alasivulle on tallennettu kohdennettu ohjeistus kaikille avoimen säännöllista aikataulua noudettavan liikenteen tallentamiseen ja julkaisuun FINAP-palvelussa. Säännöllistä aikataulunmukaista liikennettä on esimerkiksi perinteinen kaupunkien paikallisliikenne ja junaliikenne. Säännöllistä liikennettä voivat olla myös erilaiset kausiluontoiset lauttayhteydet ja muut vastaavat palvelut.

Tallenna säännöllisen liikenteen palvelun tiedot ja liitä tiedostona tai rajapintana jakoon ajantasaiset reitti-, aikataulu- ja pysäkkitiedot muiden vaadittujen tietojen ohella. Reitti- ja aikataulutietojen luomiseen eri reittiopaspalveluita varten tarjoamme myös yhteistyössä Traficomin kanssa reitti- ja aikataulueditorin ns. RAE-palvelun, jonka tietosisällön voi liittää osaksi FINAP:ssa julkaistavaa joukkoliikennepalvelua. Meri- ja vesiliikenteen osalta FINAP:ssa on tuki satamien ja laiturien yksilöinnille ja vesiliikenteen säännöllisen liikenteen digitoinnille osana MeriRAE-toiminnetta. MeriRAE-työkalun avulla voitte julkaista vesiliikenteen yhteystiedot reittioppaiden kanssa yhteensopivana GTFS-tietona.

Reitti- ja aikataulueditorilla viranomainen tai liikenteenharjoittaja voi digitoida säännöllistä aikataulunmukaista liikennettä ja julkaista tietojaan valtakunnallisesti esimerkiksi reittioppaita varten. Lisäksi reitti- ja aikataulutietoja hyödynnettään mm. lippu- ja maksujärjestelmissä. RAE -työkalu löytyy sivuston ulkoisesta palvelusta LINKKI -palveluun

Reitti- ja tilausliikenteen tallentaminen NAP-palveluun

Säännöllisen henkilöliikenteen muutostietojen ilmoittaminen ja viranomaisnäkymä