Hyppää pääsisältöön

LIIKE

LIIKE-järjestelmällä hallitaan ratakapasiteettia. Järjestelmän käyttäjiä ovat niin rautatieliikenteen harjoittajat kuin liikenteenohjaus sekä kapasiteettipyyntöjä käsittelevät henkilöt.

Tärkeimmät LIIKE-järjestelmän toiminnot ovat rautatieliikenteen harjoittajalle säännöllisen ratakapasiteetin hakeminen kapasiteetin vuosihaussa sekä muutosajankohdissa ja kiireellisen ratakapasiteetin hakeminen. Haettua ratakapasiteettia on myös mahdollista perua LIIKE-järjestelmässä.

Haettu ratakapasiteetti muodostaa pohjan kaikelle liikennöinnille. LIIKE-järjestelmä toimii kapasiteetinhallinnan pääjärjestelmänä ja jakaa tietoja muihin useisiin järjestelmiin lukuisten integraatioiden kautta niin operatiiviseen käyttöön kuin myös avoimeen dataan. Myös matkustajainformaatiojärjestelmä saa junien aikataulut ja kulkutiedot LIIKE-järjestelmän kautta.

LIIKE-järjestelmä

LIIKE-tietosuojaseloste (pdf)

Muut LIIKE-perheen sovellukset

LIIKE-pääsovelluksen lisäksi LIIKE-perheeseen kuuluu useita muita sovelluksia. Näistä tärkeimmät rautatieliikenteen harjoittajille ovat KUTI junien kulkutietojen tarkasteluun ja syykirjausten haastamiseen sekä Raidetyökalu junien raidemuutospyyntöjen tekemiseen. Liikenteenohjauksen työkaluja ovat LOKI erilaisten merkintöjen ja kirjausten tekemistä varten sekä REAALI++-reaaliaikagrafiikka.

LIIKE-järjestelmän käyttäminen

LIIKE-järjestelmän tunnuksia pyydetään yrityksen LIIKE-yhteyshenkilön kautta tai tarvittaessa osoitteesta tunnustilaukset (at) liikenteenohjaus.fi. Tunnuksia myönnetään vain ammattikäyttöön.