Hyppää pääsisältöön

Staattiset tietoaineistot

TMC-paikannusnimistö

RDS-TMC (Traffic Message Channel) on tieliikenteen liikennetiedotuspalvelu, joka välittää liikennetiedotteita analogisten radiolähetysten ohessa käytettävällä RDS-tekniikalla. Liikennetiedotteet sisältävät hyödyllistä ja ajantasaista tietoa tietöistä, onnettomuuksista, ruuhkista ja kelistä. Tiedotteiden hyödyntämiseen tarvitaan TMC/ALERT-C -aineisto, jonka ylläpidosta ja jakelusta Suomessa vastaa Fintrafficin tytäryhtiö Fintraffic Tie Oy. TMC:n kehityksestä vastaa TISA Forum.

Ladattavat aineistot

Suomen paikannusnimistötietokantaa ylläpidetään jatkuvasti ja se sertifioidaan TISA Forumin toimesta vuosittain. Viimeisin sertifioitu versio on ladattavissa Digitrafficin kautta.

Fintraffic Tie Oy:n liikennetiedotuksessa käyttämä TMC-nimistö päivittyy useamman kerran vuodessa, eli myös sertifiointien välissä.  Tarvittaessa sertifioimattomat väliversiot ovat ladattavissa täältä. Sertifioimattoman aineiston rakenne poikkeaa jonkin verran sertifioidun julkaisun rakenteesta - rakenne-erot on kirjattu erilliseen dokumenttiin. Dokumentaatio on ladattavissa täältä.

LAM-tiedot

Fintraffic Tie kerää tietoa tieliikenteestä liikenteen automaattisten mittausasemien (LAM) avulla. Tietoja jaetaan sekä raakamuodossa että valmiina raportteina. Aktiivisia LAM –pisteitä on tällä hetkellä Suomessa n. 500 kpl.

Reaaliaikaiset mittaustiedot ovat saatavilla Digitraffic-palvelusta, avoimet raporttimuotoiset historiatiedot toistaiseksi Väyläviraston verkkosivuilta.