Hyppää pääsisältöön

JETI

JETI (Junaliikenteen EnnakkoTIetojärjestelmä)

JETI:ssä ylläpidetään reaaliajassa ratatöihin ja junan kuljettamiseen liittyviä tietoja. 

JETI-tietosuojaseloste (pdf)

Tiedot koostuvat ennakkosuunnitelmista, ennakkoilmoituksista sekä ratatöiden vuosisuunnitelmista. Ennakkosuunnitelmissa urakoitsija ilmoittaa tulevasta ratatyöstä. Liikennesuunnittelija laatii ennakkosuunnitelman perusteella ennakkoilmoitukset, jotka linkittyvät muihin tietojärjestelmiin: ratakapasiteetin hallinnan tietojärjestelmä (LIIKE), kuljettajan päätelaite (KUPLA), rataurakoitsijoiden mobiilialusta (RUMA) ja liikenteenohjaajan kirjaukset (LOKI). Vuosisuunnitelmissa ylläpidetään ja tarkennetaan verkkoselostuksen  ratatyötietoja.

Tekniset vaatimukset JETIn käytölle

JETI on verkkosovellus, joka vaatii toimiakseen riittävän nopean verkkoyhteyden (3G tai parempi) sekä uudenaikaisen Internet-selaimen (tuore Chrome, Firefox tai vastaava, Internet Explorerin käyttöä emme suosittele). Lisäksi suosituksena järjestelmälle on Full HD-tason (1920x1080) resoluution näyttö.

Käyttäjätunnuksien hakeminen

JETI-järjestelmään tarvitaan käyttäjätunnus. Se tilataan sähköpostitse osoitteesta: tunnustilaukset (at) liikenteenohjaus.fi. Tilaukseen on liitettävä oheinen Excel-taulukko täytettynä. 

JETI-käyttäjätunnuslomake

Järjestelmän toimivuuteen liittyvä palaute ja kehitysehdotukset

Palautetta ja kehitysehdotuksia voi lähettää osoitteella jeti (at) finrail.fi. Järjestelmästä löytyy myös toiminto yhteydenottoa varten.

Linkki JETI-järjestelmään

JETI