Hyppää pääsisältöön

Liikennetietoa helposti omiin kanaviisi

Miltä liikenne näyttää tänään? Milloin seuraava juna tai bussi lähtee? Tai miltä tieliikenne näyttää valitsemillasi maantieosuuksilla? Nämä ja monet muut liikenteen ajantasaiset tiedot saat kerättyä Fintrafficin ja sen kumppaneiden eri liikennetietosovelluksista. Nappaa vaikkapa yrityksesi tai yhteisösi info-televisioon, intraan tai verkkosivuille näkymä paikallisesta kelikamerasta, näytä juna-asemien aikataulunäyttöjä tai luo bussien pysäkkinäyttö.

Oletko ottamassa liikennetieto-sovelluksiamme käyttöösi? Lue yleiset käyttöehdot, joita sitoudut noudattamaan, kun käytät tämän sivuston sovelluksia. Tarkemmat sovelluskohtaiset ohjeet löydät suoraan eri liikennesovellusten alta.

Luo pysäkkinäyttö

Voit luoda valitsemasi pysäkkinäytön esimerkiksi toimitiloihin tai omaalle koneellesi täältä

 • Valitse vaaka- tai pystymallinen näyttö tarpeidesi mukaan. 
 • Valitse esityskieleksi suomi, ruotsi tai englanti.
 • Muokkaa pysäkkinäkymän nimeä. Nimi näkyy esityksessä, joten se kannattaa valita mahdollisimman kuvaavaksi. Huomaathan, että mikäli valitset useamman esityskielen, pysäkkinäkymän nimi tulee kirjoittaa kaikkiin kieliversioihin. 
 • Lisää haluamasi pysäkki/pysäkit.
 • Valitse haluamasi asettelumalli. 
 • Valitse esityksen kesto/esityskieli, jos valitset näyttöön useamman kuin yhden pysäkkinäkymän tai esityskielen. Oletuksena on 5 sekuntia/pysäkkinäkymä ja esityskieli. 

Voit luoda useita pysäkkinäkymiä Lisää uusi pysäkkinäkymä -toiminnolla. Luo esimerkiksi omat näkymät ratikkapysäkeille itään ja länteen ja bussipysäkeille samoin. Luomasi pysäkkinäkymät vaihtuvat näytöllä valitsemasi keston mukaan.

Voit esikatsella pysäkkinäkymää Esikatsele-toiminnolla. 

Lopuksi paina "Luo näkymä". Pysäkkinäkymä avautuu selaimeen. Osoiterivillä oleva url-osoite näyttää luomasi pysäkkinäytön. Voit muokata valmiin pysäkkinäytön tietoja viemällä hiiren osoittimen näkymän päälle.

Reittihakuelementti 

Voit lisätä sivuillesi tai palveluusi alla olevan reittihakuelementin täältä

 

Juna-asemien aikataulunäytöt

Ota aikatalulunäkymä käyttöön osaksi verkkopalveluasi, tietokoneen näyttöäsi tai sisällytä se toimitilasi aulatelevisioon.

Tutustu ohjeisiin

Kelikamerat

Liikennetilannepalvelusta löydät kaikki Suomen kelikamerat ja voit selata niitä kätevästi täältä. Voit upottaa valitsemasi kelikameranäkymän omille sivuillesi.

Tarkista tieliikenteen häiriöt kartalta

Katso nopeasti perustiedot tai avaa näkymä kartalta.

Liikenteen sujuvuus

Haluatko näyttää omilla verkkosivuillasi, miten liikenne sujuu yleisesti eri liikennemuodoissa tai yksittäisen liikennemuodon osalta? Nämä allaolevat palaset ovat saatavilla Liikennetilanne-palvelun etusivulta.

Liikenne juuri nyt -jakonapista saat allaolevan näkymän kokonaisuudessaan sivuillesi (vieritettävänä pystyelementtinä tai leveässä vaakamuodossa). Voit myös valikoida erikseen tarpeidesi mukaan seuraavaat elementit näkyville:

 • Ajokelin sujuvuus
 • Tieliikenteen sujuvuus
 • Lähi- ja kaukojunien ajantasaisuus
 • Kaikkien Suomen lentoasemien saapuvien ja lähtevien koneiden määrä
 • Satamien lähtevät ja saapuvat alukset

Tee näin: Klikkaa osion oikeassa kulmassa olevaa jako-nappia, valitse upotettu näkymä ja paina kopiointi-nappia.

Voit myös näyttää zoomatun karttanäkymän valitsemillasi tietolajeilla.