Hyppää pääsisältöön

Yleiset käyttöohjeet ja käyttöehdot

FINAP-palvelun käyttöohjeet ja käyttöehdot

Liikenteenohjausyhtiö Fintraffic ylläpitää ja operoi FINAP-palvelua. Palvelu on tarkoitettu liikkumispalvelujen, kuten joukko-, taksi- ja junaliikenteen ja välityspalveluiden olnnaisten tietojen julkaisemiseen ja niiden digitointiin. Liikkumispalveluista vastaavat tahot, kuten viranomaiset ja yritykset julkaisevat FINAP:ssa niin sanottuja olennaisia tietoja, joita ovat yritysten ja palveluiden perustietojen lisäksi muun muassa reitit, aikataulut, pysäkit, palvelualueet, palveluajat, hinnat ja kehittäjärajapinnat. Tietojen avaaminen ja jakaminen perustuvat kotimaiseen (esim. https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2017/20170320) ja EU:n lainsäädäntöön ja asetuksiin (esim. (https://eur-lex.europa.eu/eli/reg_del/2017/1926/oj).

FINAP-palvelun kautta liikennealan yritykset ja viranomaiset saavat tietoa eri liikennepalveluiden valtakunnallisesta ja paikallisesta kokonaisuudesta. Lisäksi palvelun kautta pääsee hyödyntämään toimijoiden katalogissa julkaisemia rajapintoja tai tutustumaan näiden käyttöehtoihi tarkemmin toimijoiden omissa rajapintapalveluissa. Tavoitteena on Suomen ja Euroopanlaajuisesti avata liikennepalveluiden tietosisältöjä ja tukea alan verkottuneiden palveluiden kehittämistä.

Tältä sivustolta löydät ajantasaiset ja päivittyvät ohjeet FINAP-palveluun liittymiseksi ja palvelutietojen tallentamiseksi. Valtaosa ohjeistuksesta on ladattavia PDF-tiedostoja. Jatkossa ohjeistuksen päivittämisen yhteydessä on tarkoitus lisätä tärkeiden toiminteiden käyttöä helpottavia ohjevideoita.

Tukikanavat ja yhteystiedot

FINAP-palvelun Helpdesk palvelee tukikanavana palvelun käyttöön ja teknisiin tukiasioihin liittyen arkisin sähköpostiosoitteen nap@fintraffic.fi kautta. Helpdesk palvelee palveluun rekisteröityneitä toimijoita myös puhelimitse. HelpDeskin puhelinpalvelun tiedot löytyvät FINAP-palvelun valikosta "Omat palvelutiedot".