Hyppää pääsisältöön

Uusille raiteille: Sinustako rautateiden liikenneohjaaja? Haku avoinna!

Liikenneohjaajakoulutus alkaa helmikuussa 2023. Haku avoinna nyt!

Haluatko omalla panoksellasi viedä Suomea kohti ekologisempaa ja ympäristöystävällisempää liikennöintiä? Haku liikenneohjaajakoulutukseen on avoinna!

Liikenneohjaajakoulutuksen kautta tarjoamme sinulle mahdollisuutta työskennellä tulevaisuuden rautateillä etenkin, jos olet kiinnostunut matkaketjuista, digitalisaatiosta ja datan hyödyntämisestä. 

Fintrafficin raideliikenteenohjauksen tavoitteena on tuottaa maailman turvallisinta, ympäristöystävällisintä ja sujuvinta rautatieliikennettä asiakaslähtöisesti. Uskomme, että maailmanluokan palveluidemme ja liikennealan toimijoiden tiiviin yhteistyön ansiosta Suomesta tulee liikenteen edelläkävijämaa.

Liikenneohjaajan peruskoulutus: koulutuksen sisältö

Koulutusohjelma on Väyläviraston asettamien vaatimusten mukainen ja antaa valmiuden työskennellä liikenteenohjauksessa. Valmistuttuasi tulet tietämään rautatiejärjestelmässä toimimiseen kohdistuvat lait, määräykset ja ohjeet sekä osaat toimia niiden mukaisesti. Lisäksi hallitset liikenteenohjauksessa käytettävät ohjaus- ja hallintajärjestelmät sekä sovellukset, sekä ymmärrät omien tekojensa vaikutukset osana rautatiejärjestelmän turvallista toimintaa.

Koulutukseen sisältyy teoriaopetusta, itseopiskelua, simulaattoriharjoittelua, työnopastusta tuotantoympäristössä sekä osaamisen varmistamista ja liikenneohjaajan ammattinäyttö. Koulutuksesta vastaavat pääasiassa Fintraffic Raiteen henkilöstöön kuuluvat kouluttajat. Lisäksi käytetään ulkopuolisia asiantuntijoita pienemmissä asiakokonaisuuksissa. Koulutus alkaa viimeistään helmikuussa 2023 ja kestää noin seitsemän kuukautta. Koulutamme nyt liikenneohjaajia Helsinkiin, Kouvolaan, Tampereelle ja Ouluun.

Hyväksytysti suoritetun koulutuksen jälkeen saavutat pätevyyden, joka oikeuttaa toimimaan liikenneohjaajan työtehtävissä.

Ennen koulutukseen valitsemista suoritetaan terveystarkastus, jossa todetaan sopivuus ko. tehtävään. Lisäksi teetetään arvio psykologisesta soveltuvuudesta.

Koulutukseen valittavasta henkilöstä tehdään hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa http://www.supo.fi .

Edellytämme sinulta:

· Erinomaista suomen kielen taitoa

· 18 - 67 vuoden ikää

· Vähintään toisen asteen ammatillista perustutkintoa tai ylioppilastutkintoa

Omaathan lisäksi:

· Hyvää paineensietokykyä

· Hyviä vuorovaikutus-, yhteistyö- ja asiakaspalvelutaitoja

· Sujuvaa tietoteknistä osaamista

· Innovatiivisuutta ja halua muuttaa maailmaa

· Aktiivista ja ratkaisukeskeistä työotetta

· Intoa uuden oppimiseen ja muuntautumiskykyä uusiin tehtäviin muuttuvassa toimintaympäristössä

Mitä tarjoamme sinulle?

Hyväksytty suoritus koulutuksestamme johtaa liikenneohjaajapätevyyteen kehittyvällä toimialalla. Liikenneohjaajan pätevyyden saavutettuasi tarjoamme sinulle työsuhdetta Fintraffic Raiteessa. Ammattipätevyyden myötä työllistyt alalle, jossa voit tehdä aidosti töitä yhteiskunnan kehittämiseksi ja liikkumisen parantamiseksi. Liikenteenohjauksen ammattilaisena olet tiiviisti mukana rautatiejärjestelmän jatkuvassa kehitystyössä ja tämän kautta osaltasi parantamassa koko rautatietoimialaa.

Mitä voimme tarjota sinulle tulevaisuudessa?

Liikenneohjaajan pätevyyden saavutettuasi, omaat perustiedot ja -taidot liikenteenohjauksesta ja rautatiemaailmasta. Jatkuvasti kehittyvä automaatio mahdollistaa liikenteenohjaustyön muuttumisen asiantuntija- ja kehityspainotteiseksi. Valmistuttuasi liikenneohjaajaksi, pääpaino tulevaisuudessa on asiantuntijatyöskentelyssä, jossa olet mukana kehittämässä koko rautatiealaa. Voit hyödyntää monipuolisesti taustaasi, olitpa aiemmin toiminut esimerkiksi ICT-puolella, projektipäällikkönä, insinöörinä, liikenne- ja logistiikka-alan ammattilaisena tai vaikkapa koodarina.

Kannustamme henkilöstöämme myös uusiin askeliin uraporulla. Liikenneohjaajan pätevyys antaa sinulle hyvät valmiudet toimia hyvin monipuolisissa asiantuntija- ja esihenkilötehtävissä Fintrafficilla. 

Kiinnostuitko ja haluat tietää lisää?

Kysymyksiä tehtävästä, haluatko lisätietoja? Pääkouluttaja Teemu Pöyry vastaa numerosta  050 326 2019 – tavoitat hänet puhelinajoilla 13.9.2022 klo 13-15 ja 26.-29.9.2022 klo 13-15. 

Lähetäthän meille hakemuksesi pikimmiten, kuitenkin viimeistään 9.10.2022 mennessä. Liitäthän hakemukseen mukaan myös CV:si.

Tervetuloa kouluttautumaan työhön tulevaisuuden rautatieliikenteen aitiopaikalle! Hae meille nyt - Se voi muuttaa elämäsi.

Hae koulutukseen

Lue blogi: Piilossa olevat arjen sankarit

Haku alkaa 8. syyskuuta 2022 ja päättyy 9. lokakuuta 2022, klo 23.59 (Europe/Helsinki)

Liikenteenohjausyhtiö Fintraffic

Fintraffic liikuttaa maalla, merellä ja ilmassa. Autamme ihmiset ja tavarat perille turvallisesti, sujuvasti ja ympäristöä huomioiden. Älykkäät liikenteenohjauspalvelut, digipalvelut yrityksille ja kuluttajille sekä ajantasainen liikennetieto vauhdittavat Suomen kehittymistä kestävän liikenteen ja logistiikan edelläkävijäksi. Palveluksessamme on 1100 ammattilaista.

Liikenneohjaajakoulutuksen usein kysytyt kysymykset

Lisää aiheesta: