Hyppää pääsisältöön
Mies kyykyssä lennonvarmistuslaitteen alla

Tekninen lennonvarmistus

Fintrafficin lennonvarmistus vastaa lentoasemien lennonvarmistuksessa tarvittavan infrastruktuurin ja järjestelmien suunnittelusta ja ylläpidosta.  Toimintamme täyttää kansainväliset vaatimukset. Tekninen lennonvarmistus käsittää myös mm. tutkien, navigaatiolaitteiden ja radiolaitteiden ylläpitämistä mielenkiintoisessa lentoasemaympäristössä.

  • CNS-järjestelmäyksikkö ylläpitää radio-, navigaatio- ja tutkalaitteistoja, sekä osallistuu laitteistojen uudistamisprojekteihin. Lisäksi yksikön vastuulla on lentomittaustoiminta. 
  • ATC-järjestelmäyksikkö vastaa lennonvarmistuksen tietojärjestelmien ylläpidosta ja kehittämisestä. Tietojärjestelmistä tärkeimpiä ovat mm. lennonjohto- ja puheyhteysjärjestelmät. Yksikön työntekijät osallistuvat ylläpitotehtävien lisäksi mm. projektipäällikköinä alan kehittämisprojekteihin kotimaassa ja ulkomailla. 
  • ANS-Infrapalveluyksikkö tuottaa mm. projektipäällikköpalvelua, asennussuunnittelupalvelua, asennustehtävien toteuttamista ja kilpailuttamista sekä teknistä dokumentointipalvelua pääosin investointihankkeiden ja projektien tarpeisiin.