Hyppää pääsisältöön

Strategia 2023-2027

Kohti maailman turvallisinta, sujuvinta ja ympäristöystävällisintä liikennettä.

Ihmiset ja tavarat ovat aina liikkuneet paikasta toiseen. Tämä luo työtä, vaurautta ja iloa.  

Liikenteellä on myös kääntöpuolensa. Jokainen onnettomuus on liikaa, ruuhkassa istuminen ärsyttää, tyhjänpanttina pihalla seisova ajoneuvo ja jatkokuljetusta odottava paketti tuottavat turhia kustannuksia. Myös liikenteen päästöt ovat yhä liian suuret. Näin ei voi jatkua, vaan meidän on kyettävä parempaan. Miten se tehdään? 

Fintrafficin tavoitteena on luoda yhtenä joukkueena ja yhdessä asiakkaidensa kanssa Suomeen maailman turvallisin, sujuvin ja ympäristöystävällisin liikenne. Tehtävämme on tuottaa maailman parasta liikenteenohjausta ja älykkäitä palveluja liikenteelle – yhdessä. 

Merkittävimmät työkalumme ovat osaaminen, maailmanluokan palvelut ja tieto. Niiden ansiosta lentokapteeni saa laskeutumisluvan, autoilija saa tiedon edessä olevasta ruuhkasta, junamatkustaja tietää junan saapuvan aikataulussaan raiteelle kolme ja tankkeri osaa väistää vaaratilanteen.  

Kun oikea tieto on oikeassa paikassa oikeaan aikaan, syntyy ihmeitä. Siksi kannustamme suomalaista liikennealaa  yhdistämään voimansa ja hyödyntämään tietoa reilusti ja tehokkaasti.