Hyppää pääsisältöön

Tieliikenteenohjauksen palvelut

Huolehdimme Fintrafficin tieliikenteenohjauksessa maanteiden turvallisesta ja sujuvasta liikenteestä 24/7/365. Palvelumme sisältävät muun muassa maanteiden, rajanylityspaikkojen ja tunnelien teknisten järjestelmien suunnittelun, liikennevalojen ja automaattivalvonnan infran tuottamisen ja ylläpidon, tiesäätietojen tuottamisen sekä jatkuvan liikenneseurannan ja -tiedottamisen. Tavoitteenamme on tuottaa maailman parasta tieliikenteenohjausta ja älykkäitä palveluja liikenteelle tiiviissä yhteistyössä kumppaneidemme kanssa. Palveluihimme pääset tutustumaan alta. Olethan yhteydessä, jos voimme auttaa sinua eri palvelutarpeissasi.

Automaattivalvonta

Luomme tekniset edellytykset poliisin suorittamalle kiinteälle automaattiselle liikennevalvonnalle. Palvelumme lähtökohtana on mittauspisteiden elinkaariaikainen tehokas hallinta, jossa otamme vastuun niin suunnittelusta, toteutuksesta kuin jatkuvasta ylläpidosta.

Ilmakuva maantieliikenteestä

Avo-osuus

Huolehdimme maanteiden avo-osuuksien liikenteenhallintajärjestelmistä, jossa keskiössä on taata liikenteen turvallisuutta vaihtuvilla opasteilla ja puomeilla.

Liikennevalot

Liikennevalo-palvelullamme huolehditaan koko Suomen maanteiden liikennevalo-ohjauksesta. Liikennevalopalvelu suunnittelee, toteuttaa ja ylläpitää maanteiden liikennevalot, niiden käyttö- ja valvontajärjestelmät sekä tietoliikenneyhteydet - toimintavarmasti ja elinkaarikustannusten kannalta edullisesti.

liikennevalo

Liikenteenmittaus

Muuttuva liikenneympäristö ja sen kehittäminen vaatii vankkaa toimialakohtaista osaamista. Tuotamme valtakunnallisesti tuhansia liikennemittauksia joka vuosi. Kauttamme saat kattavat liikenneanalyysit ja -mittaukset eri hanketarpeisiin - asiakaskärki edellä.

Rekkaliikennettä maantiellä

Liikenteenohjaus

Palvelemme kaikkialla Suomessa liikenteen hermokeskuksina. Huolehdimme maanteiden avo-osuuksien ja tunneleiden sekä osittaisesta kaupunkiverkon operatiivisesta liikenteenhallinnasta 24/7 -periaatteella, vuoden jokaisena päivänä.

Liikenneoperaattori tieliikennekeskuksen salissa

Rajanylityspaikat

Rajanylityspaikat-palvelumme huolehtii rajanylityspaikkojen liikenteenhallintajärjestelmien suunnittelusta, toteutuksesta ja ylläpidosta järjestelmien koko elinkaaren ajan. Tavoitteenamme on turvata henkilö- ja tavaraliikenteen kulku yhteistyössä järjestelmien operoijien kanssa.

Rekkaliikennettä rajanylityspaikalla

Tiesää

Millainen sää Suomen tieverkolla on? 420 tiesääasemaamme ja yli 240 000 kelikamerakuvaa päivässä takaavat sen, että dataa tieverkoiltamme kertyy. Tuotamme teiden kunnossapidon ja liikenteenhallinnan tarpeisiin jatkuvasti ajantasaista tietoa kelin ja sään tilasta sekä niiden kehittymisestä.

Tunneli

Maantietunnelit ovat oleellinen osa tieverkkoa, jossa tunnelijärjestelmämme varmistavat liikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta 24/7 - kaikissa olosuhteissa. Tunnelipalvelumme suunnittelee ja toteuttaa tietunneleiden ohjaus- ja muut tekniset järjestelmät eri maantietunneleiden käyttötarpeisiin mitoitettuina ja tiukkoja tunnelipuolen turvallisuusvaateita noudattaen.

Tunneli-kuvituskuva