Hyppää pääsisältöön

Avo-osuus

Fintrafficin tieliikenteenohjauksen avo-osuustekniikkaa löytyy teiltä jo 1 400 kilometrin matkalta, jossa liikenteen turvallisuudesta ja sujuvuudesta huolehditaan tänäänkin yli 3000 erilaisen laitteen yhteispelillä. Avo-osuuspalvelussa vastaamme liikenteenhallintajärjestelmän (vaihtuvat opasteet ja puomit) toiminnasta. Huolehdimme siitä, että liikenteenhallintajärjestelmän koko toteutus, suunnittelusta ylläpitoon, tapahtuu asiakaskärki edellä. Suunnittelun keskiössä on elinkaariaikainen kustannustehokkuus, jota tuetaan koko sopimuskauden aikaisella toiminnalla.

Kokonaisvaltaista suunnittelua

Palvelu starttaa suunnittelu- ja kartoitusvaiheella, joka pitää sisällään toteuttamissuunnitelman esiselvityksineen ja palvelutasovaatimuksineen. Suunnittelu- ja kartoitusvaiheen roolit ja vastuut sovitaan aina erikseen hankekohtaisesti mahdollisimman joustavan palvelun takaamiseksi.

Suunnitteluvaiheessa otamme kokonaisvastuun avotieosuuden liikenteenhallintajärjestelmän keskitettyjen tietojärjestelmien, tietoliikenteen ja tietoturvan toteutussuunnittelusta, jossa huolehdimme siitä, että tilatut tekniset ratkaisut ovat elinkaarikustannusten kannalta mahdollisimman tehokkaita, määräysten ja vaatimusten mukaisia, ja täyttävät kaikki vaaditut turvallisuus- ja käytettävyysvaatimukset.

Suunnittelussa huomioidaan aina operoinnin tarpeet ja näkökulmat, ja rakennamme tietoliikenneverkkoalustan myös muille osuuden laitteille ja palveluille (esim. tiesää- ja LAM-asemat sekä kelikamerat).

Suunnittelutyön lisäksi vastaamme järjestelmien toteutus- ja käyttöönottovaiheen tehtävistä hankekohtaisesti.

Meiltä saat esimerkiksi:

  • kilpailutus- ja hankinta-asiakirjat
  • rakennusvalvonnan ja itse rakentamisen
  • eri laitteiden tarkastukset ja testaukset
  • vikatilanteiden mallinnukset ja ohjeistukset
  • huoltokirjat ja -ohjelmat
  • käyttö- ja huoltokoulutukset.

Jatkuvaa ylläpitoa ja kehitystä

Ylläpitosopimuksemme käsittää jatkuvan avotieosuuden liikenteenhallintajärjestelmän sekä siihen liittyvien käyttö-/tukijärjestelmien ja tietoliikenneyhteyksien ylläpidon - järjestelmien koko elinkaaren ajan. Ylläpitomme vastaa mm. vika- ja onnettomuustilanteiden kunnossapitopäivystyksestä, huolto-ohjelmien tarkastus- ja huoltotehtävistä sekä jatkuvista elinkaariaikaisista laiteteknisistä kehitystoimenpiteistä.

Asiantuntijatehtävät

Kauttamme saat kattavasti avo-osuuksien eri asiantuntijapalvelut, jossa palvelun sisältö ja laajuus määräytyvät aina omien tarpeidesi mukaisesti tehtävä- tai hankekohtaisesti.

Kysy lisää. Yhteystietomme löydät täältä.

Muista palveluistamme löydät lisätietoja täältä.

Tagit