Skip to main content

Vad händer i trafiken? Följ information om trafikläget på fintraffic.fi och nyheter om alla trafikformer på Fintraffics konton på sociala medier

Namnen på bolagen i koncernen Traffic Management Finland har ändrats. I framtiden känner du oss som Fintraffic. Samtidigt förnyades även bolagets externa kanaler. Fintraffic.fi erbjuder nu information om trafikläget i Finland. I samband med namnbytet har även kanalerna för sociala medier förtydligats. Nyheter om alla trafikformer samt våra medarbetares berättelser finns härefter på gemensamma Fintraffic-konton.

I anslutning till förnyelsen förnyade vi även våra webbtjänster. De webbtjänster som tillhandahålls av Fintraffic – Trafikläget, Responskanalen, Tågavgångar  och Digitraffic – finns nu i samma meny.

Dessutom har förstasidan på fintraffic.fi en direkt vy med information från tjänsten Trafikläget. På förstasidan ser du trafikens smidighet, väglaget, tågens smidighet och antalet ankommande och avgående flygplan samt antalet fartyg som befinner sig i trafik.

"För att finländarna ska ha mer nytta av den trafikinformation vi producerar förnyar vi våra externa kommunikationskanaler. Under detta år kommer vi till exempel att utveckla vår webbplats Fintraffic.fi så att man bättre kan hitta de digitala tjänster som vi tillhandahåller alla trafikanvändare – hushåll och företag – liksom information om trafikens status och diskussionsämnen i Finland. Trafikinformation kan användas för att förbättra säkerheten och funktionaliteten i rese- och transportkedjor”, beskriver Fintraffics påverkningsdirektör Mikko Saariaho reformen.

Ändringar på Twitter

De tidigare kontona @TrafficFinland, @Finrail, @FinlandITM @FinlandVts sammanförs under kontot @Fintraffic_fi. Flygtrafiktjänstens tidigare konto @ANSFinland får namnet @Fintraffic_ANS och kommunicerar till internationella partners inom luftfartsbranschen på engelska.

De operativa kontona @liikennetilanne, @liikennePKS och @Rataliikenne, som tillhandahåller information om trafikläget, förblir oförändrade.

Ändringar på Facebook

Vi kommer att slå samman Traffic Management Finlands koncernkonto och kontona för dotterbolagen ANSFinland, Finrail och ITM Finland till ett Fintraffic-konto. När Facebook har godkänt sammanslagningen av våra sidor kommer alla gillare på de konton som tas bort automatiskt att bli följare på Fintraffic-kontot.

Ändringar på LinkedIn  

Kontona Traffic Management Finland, Finrail, ITM Finland och VTS Finland slås samman till ett Fintraffic-konto. ANS Finland-kontot kommunicerar framöver till internationella intressenter på engelska under namnet Fintraffic_ANS.

Ändringar på Instagram 

Framöver är det kontot Fintraffic Stories som ger en inblick i Fintraffics arbetskultur och vardagen för våra proffs.

Dela