Skip to main content

Traffic Management Finlands och dess dotterbolags namn förändras – i framtiden känner du oss som Fintraffic

Namnen på trafikstyrningsbolaget Traffic Management Finland Oy och dess dotterbolag (Air Navigation Services Finland Oy, Finrail Oy, Vessel Traffic Services Finland Oy och Intelligent Traffic Management Finland Oy) ändras från och med 1.1.2021. I framtiden kommer koncernen att kallas Trafikstyrningsbolag Fintraffic Ab.

”I sin funktionella vardag har finländarna varje timme under dygnet behov av våra trafikstyrningstjänster och den trafikinformation som vi producerar. Under koncernens två första verksamhetsår har vi fått mycket feedback om våra företags komplicerade namn. Denna feedback har vi lyssnat på. I framtiden vill vi bli ännu mer betydelsefulla och bekanta både för finländska hem och företag samt våra internationella partner, och därför förnyar vi vårt sätt att kommunicera med våra intressegrupper”, säger Pertti Korhonen, Fintraffics verkställande direktör.

Fintraffic tar i bruk en ny logotyp och ett visuellt utseende som signalerar företagets roll som trafikutvecklare och spelbyggare. I logotypen beskriver F-tecknets trelagersstruktur ett trafiksystem där det nedersta lagret representerar infrastruktur, det mellersta lagret representerar trafikinformation samt digitalisering, och det översta lagret representerar slutanvändartjänster. I ett konkurrenskraftigt trafiksystem behövs alla lager och lagren måste fungera sömlöst tillsammans. Det informationsförmedlande digitala lagrets roll kommer att accentueras i trafiksystemet under de kommande åren.

”Länder som bäst lyckas få informationen att förflytta sig mellan fordon, infrastruktur och rese- och logistiktjänster kommer att i framtiden få ut mesta möjliga ur trafiken för hemmens, företagens och hela samhällets del. I detta arbete vill vi vara till så stor nytta som möjligt för Finland”, konstaterar Korhonen.

Fintraffics mål är att i nära samarbete med sina intressegrupper i Finland bygga det säkraste, smidigaste och mest miljövänliga trafiksystemet i världen.

”Genom att utveckla namnen på koncernens bolag söker vi också ännu starkare efter gemensamma verksamhetssätt. Vi minskar bland annat antalet informationssystem i bruk. Därigenom förbättrar vi effektiviteten och meningsfullheten i vårt arbete, när verksamhetssätten tydliggörs.”

De nya namnen på de bolag som ingår i trafikstyrningskoncernen bildas, förutom ett ord som beskriver tjänsteutbudet på finska, svenska resp. engelska, av det gemensamma namnet Fintraffic. Namnändringen har ingen inverkan på bolagens verksamheter.

 

 

Från och med 1.1.2021 är företagens officiella namn följande:

Nuvarande namn

Nya officiella namn

Traffic Management Finland Oy + Ab + Ltd

Liikenteenohjausyhtiö Fintraffic Oy

Trafikstyrningsbolag Fintraffic Ab

Traffic Management Company Fintraffic Ltd

Air Navigation Services Finland Oy + Ab + Ltd

Fintraffic Lennonvarmistus Oy

Fintraffic Flygtrafiktjänst Ab

Fintraffic Air Navigation Services Ltd

Finrail Oy + Ab + Ltd

Fintraffic Raide Oy

Fintraffic Järnväg Ab

Fintraffic Railway Ltd

Intelligent Traffic Management Finland Oy + Ab + Ltd

Fintraffic Tie Oy

Fintraffic Väg Ab

Fintraffic Road Ltd

Vessel Traffic Services Finland Oy + Ab + Ltd

Fintraffic Meriliikenteenohjaus Oy

Fintraffic Sjötrafikledning Ab

Fintraffic Vessel Traffic Services Ltd

 

Dela