Skip to main content
Hymyilevät naisen kasvot autossa

Ta med Fintraffics webb- och mobillösningar i jultrafiken

Ska du ge dig ut i jultrafiken med bil eller hoppar du på tåget? Med Fintraffics webb- och mobillösningar för trafiken går din resa smidigare än någonsin.

Planera din resa hemma

Resan under julhelgen går bäst om du förbereder dig i tid. Med Fintraffics tjänst Trafikläget kan du i god tid planera din rutt hemifrån i din soffa. Du kan i förväg granska din rutt i tjänstens kartvy och välja mellan tiotals olika alternativ, samt få information om bland annat väderinformation, trafikvolymer och vägarbeten. Förutom data om vägtrafiken tillhandahåller tjänsten också information om tågtrafiken och om ankomst- och avgångstider vid flygplatserna.

Nytt! Denna jul testar vi också vår helt nya sammanfattningsvy för jultrafiken. Det blir en av de livligast trafikerade delarna av jultrafiken som testas, dvs. avsnittet mellan Helsingfors och Lahtis. Målet för den nya vyn är att snabbt kunna ge bilisterna en uppfattning om situationen vid speciellt livlig trafikerade vägavsnitt.

Följ med trafikuppgifterna under resan

Är bilen redan packad när du börjar fundera om det finns vägarbeten eller dåligt väglag längs din rutt? Ladda gratis ner Fintraffics Trafikläget-app till din telefon så vet du vad som pågår i trafiken.

Med Trafikläget-appen kan du följa med störningar i vägtrafiken, trafikstockningar, uppgifter om väglag och väderprognoser samt landsvägarnas vägarbeten och hitta laddningsstationer för elbilar och tankstationer för gas. Förutom uppgifter om vägtrafiken kan du i appen hitta julens tidtabeller för tågtrafiken och se om tågen är i tid vid de enskilda stationerna.

Ladda gratis ner applikationen Trafikläget från Google Play eller App Store så har du alltid det aktuella trafikläget praktiskt i din ficka.

Kontrollera tågtrafikens tidtabeller eller sök kombinationer inom kollektivtrafiken

Med Fintraffics tidtabellstjänst kan du kontrollera tågens avgångs- och ankomsttider på alla stationer för persontrafiken i Finland. Uppgifterna är baserade på tågtrafikens realtidsdata och tidtabellerna uppdateras kontinuerligt. Du kan söka efter information med stationens/stadens eller tågets namn.

Du kan också söka kombinationer inom kollektivtrafiken och hitta den rutt som passar dig bäst: I den Nationella ruttguiden finns alla kollektivtrafikens tidtabeller och rutter. Ange din startpunkt och destination så kommer tjänsten att ge dig de tidtabeller och turer du behöver för att komma fram. Tjänsten innehåller tidtabeller och turer för både när- och fjärrtrafik. I ruttguiden finns bussarnas, spårvagnarnas, tunnelbanans, tågens, färjornas och flygrutternas tidtabeller.

Tillsammans skapar vi säkerhet och smidighet i jultrafiken. Fintraffic önskar dig en säker resa!

Dela