Skip to main content

Tiesää

Millainen sää Suomen tieverkolla on? 420 tiesääasemaamme ja yli 240 000 kelikamerakuvaa päivässä takaavat sen, että dataa tieverkoiltamme kertyy. Vastaamme tieliikenteen hallinnasta Suomen maanteillä 24/7/365. Tiesääpalvelumme tuottaa jatkuvasti reaaliaikaista tietoa säästä sekä sen kehittymisestä teiden kunnossapidon ja liikenteenhallinnan tarpeisiin.

Tietojen avulla saadaan parannettua erityisesti talvihoidon kunnossapitotoimenpiteiden kohdentamista. Kertyvä liikennedata mahdollistaa myös liikenteen tehokkaamman tiedottamisen ja ohjaamisen muuttuvien keliolosuhteiden mukaan.

Kootut kelitiedot koko Suomesta

Vastaamme maanlaajuisesti tiesäätietojen tuottamisen koko ketjusta, joka sisältää laajan mittaus- ja seurantalaiteverkoston lisäksi tietojen keruu- ja käsittelyohjelmistot sekä urakoitsijoille tarjottavan käyttäjäsovelluksen.

Tietojen suurimpia hyödyntäjiä ovat teiden kunnossapitäjät, kelikeskukset, Ilmatieteenlaitos, ELY-keskukset, Väylävirasto ja muut tienpitäjät.

Kattavaa tietoa teiden talvihoidon kunnossapitoon

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että teiden kunnossapitoon on saatavissa palveluidemme avulla ajantasaista ja kattavaa dataa - ympäri Suomen. Kaikki kertyvä tieto on saatavissa myös vapaasti avoimena rajapintana eri sovelluskehittäjien käyttöön Digitraffic-palvelussa.

Ajantasaista säätietoa

Tarjoamme Suomen tieverkolta tietoa eri palveluidemme kautta tai avoimena Digitrafficin rajapintana.

Kelikamerat. Keli- ja liikennekameroiden kuvista saadaan tietoa tienpinnan tilasta sekä liikennetilanteesta. Rajapinnan kautta on haettavissa kaikkien julkisten kelikameroiden tiedot ja osoitelinkit mistä kelikameroiden kuvat löytyvät. Kameroita on käytössä yli 900 kappaletta.

Tiesääasemien tiedot. Tiesääasemat mittaavat tavallisempien säätietojen (ilmanlämpötila ja sen suhteellinen kosteus, kastepistelämpötila, sade- ja tuulitiedot jne.) lisäksi tietoa tienpinnan tilasta erityisten tienpinta-anturien avulla. Suomen maanteillä on yli 420 tiesääasemapistettä, jotka sijaitsevat yleensä pääteiden varsilla. Rajapinnan kautta on noudettavissa tiesääasemien keräämät mittaustiedot, jotka päivittyvät minuutin välein.

Kysy lisää. Yhteystietomme löydät täältä.

Muista palveluistamme löydät lisätietoja täältä.

Tagit