Skip to main content

Fintraffic är med dig i trafiken – på land, till sjöss och i luften

Ska du ta bil, tåg, båt, flyg, spårvagn, tunnelbana eller buss? På den här sidan har vi sammanställt länkar till Fintraffics webbläsar- och mobillösningar för trafik för att göra din resa ännu enklare i framtiden.

Som passagerare kan du enkelt hitta kollektivtrafikens tidtabeller och rutter i realtid över hela Finland. Som bilist kan du till exempel hitta information om störningar i vägtrafiken, andra körförhållanden och laddningsstationer för elbilar. Webbplatsen innehåller också ett robust informationspaket om våra tjänster för sportflygare och för att flyga drönare.

Säkerhet och smidighet i trafiken skapas tillsammans. Fintraffic önskar dig en trevlig resa!

Följ med trafikdata på vägen

Fintraffics applikation Trafikläget hjälper dig när du behöver trafikdata i realtid på vägen. Mobilappen meddelar om trafikstockningar, störningar eller till och med laddningsstationer längs din rutt. Ladda ner den kostnadsfria appen Trafikläget från appbutiken eller läs mer om tjänstens innehåll.

Nainen katsoo kännykästä Liikennetilanne-sovellusta

Planera din körresa hemma

Fintraffics tjänst Trafikläget ger dig mycket användbar information när du planerar din kommande resa och rutt. Tjänsten erbjuder vyer i realtid över vägskicket, trafikstockningar, vägarbeten och väder, vilket gör det enklare att planera din rutt. Klicka dig in i tjänsten Trafikläget eller bekanta dig med hur tjänsten fungerar och vad du hittar i den.

Mies katsoo tabletilta sohvalla Liikennetilanne-palvelua

Kombinera kollektivtrafik

Den nationella ruttguiden känner till alla tidtabeller och rutter för kollektivtrafiken. Ange bara din startpunkt och destination så tjänsten kommer att ge dig de tidtabeller och turer du behöver för att komma fram. Tjänsten innehåller tidtabeller och turer för både när- och fjärrtrafik. Bussar, spårvagnar, tunnelbanor, tåg, färjor och flyg ingår.

Nainen istuu junassa ja katsoo ulos ikkunasta kuulokkeet korvilla

Ta med dig tågtidtabellerna

I Fintraffics tidtabellstjänst Tågavgångar kan du kontrollera tågens avgångs- och ankomsttider på alla stationer för persontrafik i Finland. Uppgifterna är baserade på realtidsdata från tågtrafiken och tidtabellerna uppdateras kontinuerligt. Du kan söka efter information med stationens/stadens eller tågets namn.

Lapsi katsoo ulos junan ovesta

Ska du flyga? Eller vill du anmäla ett flyghinder?

Läs mera om tjänsterna för sportflygare och flygare av obemannade luftfarkoster, dvs. drönarflygare. På den här sidan registrerar du dig som drönaroperatör och skapar en egen färdplan för när du ska flyga. Dessutom kan du på webbplatsen få ett utlåtande om flyghinder och skicka in en anmälan om ett flyghinder.

Drone ja dronelennättäjä

Ge respons, rapportera ett problem eller ge förslag

Märkte du något som kunde förbättras under din resa? Genom Responskanalen kan du ge respons eller förslag angående landsvägar, järnvägsnät och farleder. Du kan också följa upp responsen från andra genom att begränsa den på kartan.

Mies näpyttelee kännykkää tietokoneen ääressä