Hyppää pääsisältöön

Uutiset

3 fintrafficlaista työntekijää

Liikenteenohjaus, digipalvelut ja avoin data vauhdittavat Suomea liikenteen edelläkävijäksi

To, 11/03/2022 - 10:16

Vuosittainen Fintrafficin strategiahuolto on saatu päätökseen. Päämääränämme on edelleen maailman turvallisin, sujuvin ja ympäristöystävällisin liikenne.

Työmatkapyöräily kovassa nousussa Fintrafficissa, kuvituskuva.

Työmatkapyöräily kovassa kasvussa

Pe, 09/16/2022 - 11:05

Polkupyörä työsuhde-etuna lisää selvästi pyöräilyn määrää työmatkaliikenteessä. Tämä ilmenee työsuhdepyöräilijöille Fintrafficissa tehdystä kyselystä. Kyselyn mukaan yli 60 prosenttia etua hyödyntävistä taittaa työmatkansa entistä useammin polkupyörällä. Moni kertoo korvanneensa syksyn aikana pyörällä erityisesti autoiluaan.  

Podcastin 7. jakson kansikuva, kuvitus.

Liikenne työllistää sadat tuhannet - millaisia työpaikkoja ala tarjoaa tulevaisuudessa?

To, 09/01/2022 - 13:37

Millaisia ovat liikennealan tulevaisuuden näkymät ja mitä muutokset tarkoittavat liikenteen työelämälle?
Liikenne on Suomessa tällä hetkellä jättimäinen työllistäjä ja arviolta 175 000 ihmistä saa alalta palkkansa. Pelkästään henkilöliikenteessä on noin 40 000 työpaikkaa ja tavaraliikenteessä noin 50 000 työpaikkaa.

Vastavalmistuneet raideliikenteenohjaajat Triplassa. Kuvituskuva

Raideliikenteenohjaajia ei napata koulusta työmaalle vain vuorojen täytteeksi

Pe, 07/22/2022 - 10:58

Reilulle puolivuotiselle koulutukselle saatiin ansaitsemansa sinetti, kun vastavalmistuneita raideliikenteenohjaajia päästiin juhlistamaan paikan päällä Helsingin Pasilassa. Tilaisuudessa kerrattiin hieman keväistä matkaa, pidettiin puheita ja jaettiin tietenkin todistukset.

Tietoa liikenteeseen -podcast: Tieliikennejärjestelmä kehittyy datavetoisesti

To, 06/16/2022 - 09:31

Suomen henkilö- ja tavaraliikenne perustuu sujuvaan ja tehokkaaseen liikenteeseen maanteillä. Tavaraliikenteestä 63 % ja matkustajaliikenteestä peräti 90 % kulkee kumipyörillä. Miltä liikenne Suomen maanteillä näyttää turvallisuustilastojen valossa ja miksi olemme turvallisuustilastoissa Ruotsia jäljessä? Kuinka datan ja automaation avulla voidaan luoda entistä turvallisempaa ja sujuvampaa maantieliikennettä? Ja kuinka nopeasti itseohjautuvat autot valtaavat tiet?

Käyttäjätarpeet, moderni teknologia ja yhteistyö yli liikennemuotojen ohjaavat rautateiden kehitystä Suomen parhaaksi

Ti, 05/10/2022 - 08:50

Mikä on rautateiden rooli osana toimivampia matkaketjuja? Mitä rautateiden uudistukseen tarvitaan teknologisten ratkaisuiden lisäksi? Ja miten matkustajaliikenteen kilpailutilanne muuttuu? Tästä keskustellaan uusimmassa Tietoa liikenteeseen -podcastin jaksossa!

Heli Pirttiniemi - haastattelukuva

Fintrafficin tekijät: Heli Pirttiniemi – palvelupäällikkö, jolla on salainen ase

Pe, 12/03/2021 - 08:33

Mitä palvelupäällikön työhön kuuluu? Tätä tehtävää meille valottaa Ekosysteemi- ja teknologiapalvelut yksikön Heli Pirttiniemi.

Pia Julin Fintrafficin raideliikenteenohjauksen uudeksi toimitusjohtajaksi

Ke, 11/24/2021 - 10:23

Fintrafficin raideliikenteenohjauksen (Fintraffic Raide Oy) uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu DI, eMBA Pia Julin. Hän aloittaa tehtävässään viimeistään huhtikuun alussa 2022. Siihen saakka väliaikaisena toimitusjohtajana toimii operatiivinen johtaja Sanna Järvenpää.

Rami Metsäpelto Fintrafficin varatoimitusjohtajaksi

Ke, 11/24/2021 - 10:21

Fintraffic-konsernin varatoimitusjohtajaksi on nimitetty 22.11.2021 alkaen Rami Metsäpelto.

Datan hyödyntäminen mullistaa taloutta kuin sähkön keksiminen, mutta vaatii toimivat pelisäännöt

Ma, 11/15/2021 - 11:36

Eri toimialoilla tuotettu data ja sen hyödyntäminen mullistavat talousjärjestelmää yhtä paljon kuin sähkön keksiminen aikanaan. Näin ennustaa Sitran yliasiamies, entinen pääministeri ja EU-komissaari Jyrki Katainen Fintrafficin tuottamassa Tietoa liikenteeseen -podcastissa.  

- Elämme murroksessa, jossa datan hyödyntäminen tulee tuomaan saman mittakaavan muutoksia kuin sähkön keksiminen. On tärkeää, että jo tämän kehitysvaiheen alussa luodaan pelisäännöt, jotka mahdollistavat innovaatioiden, kilpailun ja markkinan syntymisen, Katainen sanoo. 

Fintrafficin tekijät: Käyttöpäivystäjä valvoo sähköradan tilaa

To, 11/04/2021 - 21:57

Fintrafficissa on neljä käyttökeskusta, jotka toimivat 24/7. Mitä käyttökeskuksessa käyttöpäivystäjänä työskenteleminen on ja mitä se vaatii?

Tätä tehtävää meille valottaa käyttöpäivystäjä Jouni Mikkola.