Hyppää pääsisältöön

Uutiset

Podcastin 7. jakson kansikuva, kuvitus.

Liikenne työllistää sadat tuhannet - millaisia työpaikkoja ala tarjoaa tulevaisuudessa?

To, 09/01/2022 - 13:37

Millaisia ovat liikennealan tulevaisuuden näkymät ja mitä muutokset tarkoittavat liikenteen työelämälle?
Liikenne on Suomessa tällä hetkellä jättimäinen työllistäjä ja arviolta 175 000 ihmistä saa alalta palkkansa. Pelkästään henkilöliikenteessä on noin 40 000 työpaikkaa ja tavaraliikenteessä noin 50 000 työpaikkaa.

Tietoa liikenteeseen -podcast: Tieliikennejärjestelmä kehittyy datavetoisesti

To, 06/16/2022 - 09:31

Suomen henkilö- ja tavaraliikenne perustuu sujuvaan ja tehokkaaseen liikenteeseen maanteillä. Tavaraliikenteestä 63 % ja matkustajaliikenteestä peräti 90 % kulkee kumipyörillä. Miltä liikenne Suomen maanteillä näyttää turvallisuustilastojen valossa ja miksi olemme turvallisuustilastoissa Ruotsia jäljessä? Kuinka datan ja automaation avulla voidaan luoda entistä turvallisempaa ja sujuvampaa maantieliikennettä? Ja kuinka nopeasti itseohjautuvat autot valtaavat tiet?

Käyttäjätarpeet, moderni teknologia ja yhteistyö yli liikennemuotojen ohjaavat rautateiden kehitystä Suomen parhaaksi

Ti, 05/10/2022 - 08:50

Mikä on rautateiden rooli osana toimivampia matkaketjuja? Mitä rautateiden uudistukseen tarvitaan teknologisten ratkaisuiden lisäksi? Ja miten matkustajaliikenteen kilpailutilanne muuttuu? Tästä keskustellaan uusimmassa Tietoa liikenteeseen -podcastin jaksossa!

Datan hyödyntäminen mullistaa taloutta kuin sähkön keksiminen, mutta vaatii toimivat pelisäännöt

Ma, 11/15/2021 - 11:36

Eri toimialoilla tuotettu data ja sen hyödyntäminen mullistavat talousjärjestelmää yhtä paljon kuin sähkön keksiminen aikanaan. Näin ennustaa Sitran yliasiamies, entinen pääministeri ja EU-komissaari Jyrki Katainen Fintrafficin tuottamassa Tietoa liikenteeseen -podcastissa.  

- Elämme murroksessa, jossa datan hyödyntäminen tulee tuomaan saman mittakaavan muutoksia kuin sähkön keksiminen. On tärkeää, että jo tämän kehitysvaiheen alussa luodaan pelisäännöt, jotka mahdollistavat innovaatioiden, kilpailun ja markkinan syntymisen, Katainen sanoo. 

Digitalisaatio keinoksi liikenteen turvallisuuden, asiakaskokemuksen ja tehokkuuden parantamiseen

Ti, 10/12/2021 - 15:28

Liikenteessä ja logistiikassa toimiva infrastruktuuri ja puhtaat polttoaineet eivät yksinään ratkaise, kuinka hyvin liikenne- ja logistiikkapalvelut Suomessa toimivat. Vasta kun tieto kulkee sujuvasti väylien, ajoneuvojen, yritysten ja kuluttaja-asiakkaiden välillä, palvelutaso paranee ja turvallisuus, asiakaskokemus sekä tehokkuus nousevat uudelle tasolle. Fintrafficin Tietoa liikenteeseen -podcastin uusimmassa jaksossa pureudutaan älyliikenteen ja digitalisaation merkitykseen liikenteessä.

Tietoa liikenteeseen -podcast: Kuinka Suomen lentoliikenne elpyy pandemiasta ja vastaa ilmastohaasteisiin?

Ti, 08/17/2021 - 21:11

Lentoliikenne käy läpi historiansa suurinta kriisiä, pandemian vietyä matkustajat ja ilmastotyön painostaessa alaa uudistumaan. Kuinka lentoliikenne saadaan elpymään Suomessa pandemian jäljiltä? Kuinka matkustajien asenteisiin vaikuttava ilmastokysymys muovaa tulevaisuuden ilmailua?