Hyppää pääsisältöön

Uutiset

Sanna Järvenpää

Fintrafficin Sanna Järvenpää Radio Suomen Liikenneillassa 29.11.2022

Ma, 11/28/2022 - 08:19

Liikenneillan aiheena on junamatkailu - Toimii kuin junan vessa – kysy tai kerro kokemuksesi junamatkailusta!

liikenneohjaaja

Raideliikenteenohjauksessa onnistuneita käyttöönottoja

Ti, 11/22/2022 - 14:03

​​​​​​​Kauko-ohjausten kehityksessä otettiin merkittäviä askeleita, kun kahdessa kauko-ohjauksia uudistavassa projektissa vietiin käyttöönottoja onnistuneesti läpi. Pohjois-Suomen kauko-ohjausjärjestelmän (POKA) kehittämisprojektissa oli ensimmäinen tuotannollinen käyttöönotto. Lisäksi Kaakkois-Suomen kauko-ohjausjärjestelmä-projektissa (KAKO) toteutettiin koko projektin toiseksi viimeinen käyttöönotto.

Talous-kuvituskuva

Sähköisistä rahtikirjoista tehoa kuljetuksiin koko Euroopassa

To, 11/17/2022 - 09:29

Tiedonkulkua tehostamalla on mahdollista tehostaa kuljetuksia ja vähentää ilmastopäästöjä koko Euroopassa. EU-alueella ollaankin ottamassa käyttöön sähköiset rahtikirjat vuonna 2024. Mitä hyötyjä sähköisten rahtikirjojen käyttämisellä on? Entä mikä rooli Fintrafficilla tulee olemaan uudessa toimintamallissa?

Alus satamassa piirroskuva

Fintrafficin meriliikenteenohjaus mukana YK:n ilmastokokouksen Green Shipping Challengessa

Ke, 11/09/2022 - 04:52

YK:n COP27-ilmastokokouksessa Egyptissä etsitään ratkaisuja ilmastonmuutoksen hidastamiseen. Fintrafficin meriliikenteenohjauksen ratkaisut ovat vahvasti esillä merenkulun ilmastopäästöjen vähentämiskeinoja kokouksessa esittelevässä Green Shipping -ilmastohaasteessa. Fintrafficin meriliikenteenohjauksen digitalisaatiohankkeilla on jo kyetty leikkaamaan merikuljetusten päästöjä Suomessa.

Nainen ja mies katsovat autossa kännykästä Liikennetilanne-sovellusta

Fintraffic.fi-sivusto liikennetiedon ykköspalveluportaaliksi

Ma, 11/07/2022 - 13:00

Fintraffic tarjoaa liikennetietoa ja tilannekuvaa ulottuvillesi entistäkin helpommin. Pääset nyt klikkaamaan itsesi eri liikenteen palveluihimme kätevästi yhden verkkosivun kautta: Fintraffic.fi -sivusto tarjoaa käyttöösi kaikki palvelumme käyttäjälähtöisesti - olit sitten liikenteen käyttäjä, liikenteen ammattilainen tai liikenteen sovelluskehittäjä. 

3 fintrafficlaista työntekijää

Liikenteenohjaus, digipalvelut ja avoin data vauhdittavat Suomea liikenteen edelläkävijäksi

To, 11/03/2022 - 10:16

Vuosittainen Fintrafficin strategiahuolto on saatu päätökseen. Päämääränämme on edelleen maailman turvallisin, sujuvin ja ympäristöystävällisin liikenne.

Yhteistyö Ilmatieteen laitoksen kanssa auttaa Fintrafficia varautumaan muuttuviin sääolosuhteisiin

Ke, 11/02/2022 - 15:46

Fintraffic tekee tiivistä yhteistyötä useiden toimijoiden kanssa, jotta junaliikenne rullaisi sujuvasti säällä kuin säällä. Millaisia vaikutuksia eri sääolosuhteilla on raideliikenteeseen ja miten Fintrafficilla varmistetaan, että junat kulkevat hankalillakin keleillä?