Hyppää pääsisältöön

Uutiset

Pia Julin Fintrafficin raideliikenteenohjauksen uudeksi toimitusjohtajaksi

Ke, 11/24/2021 - 10:23

Fintrafficin raideliikenteenohjauksen (Fintraffic Raide Oy) uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu DI, eMBA Pia Julin. Hän aloittaa tehtävässään viimeistään huhtikuun alussa 2022. Siihen saakka väliaikaisena toimitusjohtajana toimii operatiivinen johtaja Sanna Järvenpää.

Rami Metsäpelto Fintrafficin varatoimitusjohtajaksi

Ke, 11/24/2021 - 10:21

Fintraffic-konsernin varatoimitusjohtajaksi on nimitetty 22.11.2021 alkaen Rami Metsäpelto.

Datan hyödyntäminen mullistaa taloutta kuin sähkön keksiminen, mutta vaatii toimivat pelisäännöt

Ma, 11/15/2021 - 11:36

Eri toimialoilla tuotettu data ja sen hyödyntäminen mullistavat talousjärjestelmää yhtä paljon kuin sähkön keksiminen aikanaan. Näin ennustaa Sitran yliasiamies, entinen pääministeri ja EU-komissaari Jyrki Katainen Fintrafficin tuottamassa Tietoa liikenteeseen -podcastissa.  

- Elämme murroksessa, jossa datan hyödyntäminen tulee tuomaan saman mittakaavan muutoksia kuin sähkön keksiminen. On tärkeää, että jo tämän kehitysvaiheen alussa luodaan pelisäännöt, jotka mahdollistavat innovaatioiden, kilpailun ja markkinan syntymisen, Katainen sanoo. 

Tekninen valvomo on nyt Liikenteen laadun valvomo

Ti, 11/09/2021 - 23:29

Fintraffic on tunnistanut yhdessä Väyläviraston kanssa tarpeen rautateiden liikenteen laadun kehittämiselle. Kehityksen eteenpäin vieminen tarvitsee lähtödatan laadun parantamista, mutta myös kaikkien niiden tapausten havainnointia, jotka vaikuttavat sekä laatuun että täsmällisyyteen.