Hyppää pääsisältöön

Uutiset

Tilannepäivitys: Kova pakkanen ja pöllyävä lumi hankaloittavat junien kulkua

To, 01/14/2021 - 16:29

Edelleen kiristyvä kova pakkanen sekä pöllyävä lumi aiheuttavat haasteita ratainfralle sekä junakalustolle. Nämä hankaloittavat junien kulkua.

Lumimyräkän jälkeen kovat pakkaset: Vaikutuksia junaliikenteeseen

Ke, 01/13/2021 - 23:19

Maanantai-illasta keskiviikkopäivään on satanut Etelä-Suomessa erittäin runsaasti lunta. Satanut lumi liikkuu tuulen ja junien viiman mukana vaihteisiin. Kiristyvä pakkanen voi vaikeuttaa edelleen tilannetta, ja aiheuttaa haasteita junakalustolle, vaihteille sekä asemalaiturien lumenpoistoon

Autojono talvisessa maantieliikenteessä

Fintrafficin tieliikennekeskus: Varovaisuutta tien päälle – luvassa huonoja ajoke­lejä

Ma, 01/11/2021 - 18:23

Suomeen on leviämässä maanantai-illan ja tiistain aikana lännestä voimakas lumipyry, joka ulottuu Kanta-Hämeen, Kymenlaakson, Päijät-Hämeen, Satakunnan, Uudenmaan sekä Varsinais-Suomen alueille muuttaen ajokelin laajalti huonoksi.

Fintrafficin tieliikennekeskuksesta muistutetaan, että liikenteeseen on syytä varata nyt normaalia huomattavasti enemmän aikaa sekä myöskin välttää liikkumista etenkin työmatkaliikenteen ruuhka-aikoina.

Lumimyräkkää luvassa Etelä-Suomeen: Vaikutuksia odotettavissa todennäköisesti junaliikenteeseen

Ma, 01/11/2021 - 17:53

Maanantai-illasta keskiviikkopäivään on odotettavissa erittäin voimakkaita lumisateita, erityisesti maan eteläosaan. Ennusteen mukaan suurimmat lumikertymät tulevat Rauma-Lahti-linjan eteläpuolelle. Kolmen vuorokauden kokonaislumikertymä voi olla alueella 30-40 cm, paikoin jopa 50 cm. Lisäksi luvassa on kovaa puuskittaista tuulta.

Kädet ja tietokone kuvituskuva

Blogi: Immobilité – liiku vähemmän

Pe, 01/08/2021 - 09:37

Erilaiset kehittyneet etäpalvelut lisäävät mahdollisuutta korvata fyysistä liikkumista tulevien vuosikymmenten aikana. Koronakevään aikana näimme, että Suomessa jopa 59 % työvoimasta pystyi siirtymään etätöihin. COVID-19-pandemian vuoksi suomalaisten siirtymä etätöihin oli Euroopan korkein. Siirtymä näkyi liikennemäärissä – keväällä 2020 liikennemäärät tippuivat enimmillään noin 40 prosenttia.

Mitä liikenteessä tapahtuu? Seuraa liikenteen tilannetietoa osoitteesta fintraffic.fi ja kaikkien liikennemuotojen kuulumisia Fintrafficin sometileiltä

Ma, 01/04/2021 - 14:03

Traffic Management Finland -konsernin yhtiöiden nimet ovat vaihtuneet. Jatkossa tunnet meidät Fintrafficina. Samalla myös yhtiön ulkoiset kanavat uudistuivat. Fintraffic.fi tarjoaa nyt aitiopaikan suomalaisen liikenteen tilannetietoon. Nimenmuutoksen yhteydessä myös sosiaalisen median kanavia on selkeytetty. Kaikkien liikennemuotojen kuulumiset ja työntekijöidemme tarinat yhdistyvät nyt yhteisille Fintraffic-tileille.  

Traffic Management Finlandin ja sen tytäryhtiöiden nimet vaihtuvat – jatkossa tunnet meidät nimellä Fintraffic

Ma, 01/04/2021 - 08:34

Liikenteenohjausyhtiö Traffic Management Finland Oy:n ja sen tytäryhtiöiden (Air Navigation Services Finland Oy, Finrail Oy, Vessel Traffic Services Finland Oy ja Intelligent Traffic Management Finland Oy) nimet muuttuvat 1.1.2021 alkaen. Jatkossa konserni tunnetaan nimellä Liikenteenohjausyhtiö Fintraffic.

Kysymyksiä ja vastauksia uudesta matkustajainformaatiojärjestelmästä

To, 12/31/2020 - 14:07

Uusi matkustajainformaatiojärjestelmä, tuttavallisemmin RAMI-järjestelmä, on otettu asteittain käyttöön pääkaupunkiseudulla. Käyttöönotto on sosiaalisessa mediassa jonkin verran nostanut esille kysymyksiä ja kommentteja. Kokosimme aiheeseen liittyen Q&A-paketin.

We­bi­naa­rin an­tia: Di­gi­ra­dan ti­lai­suu­des­sa kan­nus­tet­tiin yri­tyk­siä mu­kaan ke­hit­tä­mään suo­ma­lais­ta rai­de­lii­ken­net­tä

Ma, 12/28/2020 - 23:51

Rautateiden digitaalinen murros -webinaarisarjassa 14.12.2020 oli vuorossa viimeinen tilaisuus, joka oli startupeille ja aloittaville yrityksille kohdistettu tilaisuus Digiradasta ja sen kehitykseen osallistumisesta.

Arvioi tarkkaan, onko tien päälle tarvetta lähteä - korona tuo haasteita joululiikenteen ennustettavuuteen

Ma, 12/21/2020 - 11:02

Korona on näkynyt tänä vuonna tuntuvasti Suomen tieliikennemäärissä. Joulukuussa liikenne on ollut koko maassa noin 15 prosenttia vähäisempää kuin vuotta aiemmin. Myös joulunajan liikenteen odotetaan olevan normaalia selvästi rauhallisempaa. Ajantasaiset liikennetiedot kelikamerakuvineen, sähköautojen latauspisteet sekä juna- ja lentotiedot voi tarkistaa Liikennetilanne-palvelusta. Liikenteenohjaus maalla, merellä ja ilmassa auttaa tänäkin jouluna perille mahdollisimman turvallisesti ja sujuvasti.

Ar­vioi tark­kaan, on­ko tien pääl­le tar­vet­ta läh­teä - ko­ro­na tuo haas­tei­ta jou­lu­lii­ken­teen en­nus­tet­ta­vuu­teen

Ma, 12/21/2020 - 10:51

Korona on näkynyt tänä vuonna tuntuvasti Suomen tieliikennemäärissä. Joulukuussa liikenne on ollut koko maassa noin 15 prosenttia vähäisempää kuin vuotta aiemmin. Myös joulunajan liikenteen odotetaan olevan normaalia selvästi rauhallisempaa. Ajantasaiset liikennetiedot kelikamerakuvineen, sähköautojen latauspisteet sekä juna- ja lentotiedot voi tarkistaa Liikennetilanne-palvelusta. Liikenteenohjaus maalla, merellä ja ilmassa auttaa tänäkin jouluna perille mahdollisimman turvallisesti ja sujuvasti.

Kaivattua tietoa sähköautoilijoille ja sähköautoa harkitseville: sähköautojen latauspisteet nyt Liikennetilanne-palvelussa

Ti, 12/15/2020 - 12:43

Oletko harkinnut sähköauton hankintaa, mutta tietoa sähköauton latauspisteistä lähialueella on ollut vaikea löytää. Nyt Suomen sähköautojen latauspisteet ovat nähtävissä Traffic Management Finlandin Liikennetilanne-palvelussa ja mobiilisovelluksessa.