Hyppää pääsisältöön

Uutiset

Tavaraliikenteen määrä on pitkän laskukauden jälkeen nousussa – myös lentoliikenne elpyy

15.7.2024
Tavaraliikenteen määrässä on nähtävissä varovaista nousua. Etenkin raideliikenteessä tavaraliikenteen määrä kasvoi vuoden toisella neljänneksellä.

Matkailuautolla tai asuntovaunun kanssa tien päälle? Näillä vinkeillä matka sujuu turvallisesti

12.7.2024
Mitä matkailuajoneuvojen kanssa on syytä muistaa liikenteessä turvallisuuden näkökulmasta? Kuinka matka sujuu mahdollisimman mutkattomasti kohti määränpäätä? Lue Fintrafficin vinkit turvalliseen ja sujuvaan matkantekoon.

Vältä tieliikenteen ruuhkat – näin hyödynnät Fintrafficin digipalveluita

9.7.2024
Kuinka välttää ruuhkat omalla ajoreitillä? Miten Fintrafficin digipalveluita voi hyödyntää ruuhkien välttämisessä?

Vesillä ei ole etuajo-oikeuksia, ainoastaan väistämisvelvollisuuksia – ota säännöt haltuun

5.7.2024
Vilkas huviveneilyn sesonkikausi merkitsee kaikkien vesilläliikkujien lisääntyviä kohtaamisia. Yksikin läheltä piti -tilanne on liikaa. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom ja Fintraffic muistuttavat, että väistämisääntöjen tulee olla hallussa, jotta liikkuminen vesillä sujuu turvallisesti ja jouhevasti. Rahti- ja matkustaja-aluksiin on hyvä pitää reilu turvaväli.

Valmistumisen jälkeen heti töihin: Fintraffic sai 20 uutta raideliikenneohjaajaa

4.7.2024
Millainen on raideliikenneohjaajan koulutus? Kuinka pitkään raideliikenneohjaajan koulutus kestää ja entä mitä se pitää sisällään?

Fintrafficin liikennetiedotteet saatavilla POST Luxembourgin jakamana eri autovalmistajien navigaatiojärjestelmiin

4.7.2024
Data for Road Safety -ekosysteemi mahdollistaa 3.7.2024 alkaen Suomen maanteiltä entistä kattavammat tilannetiedot: Data for Road Safetyyn kuuluvat autovalmistajat ja muut toimijat voivat jatkossa jakaa Fintrafficin liikennetiedotteita autojen omissa navigaatiojärjestelmissä POST Luxembourgin kautta.

Huippusuositussa sovelluksessa on nyt uusi kiinnostava ominaisuus - kätevä etenkin junilla matkustaville

3.7.2024
Fintrafficin tuoreen Taloustutkimuksella teettämän liikennekyselyn* mukaan 9/10 suomalaisesta suunnittelee matkaansa reaaliaikaista liikennetietoa hyödyntäen. Liikennetiedon tarve näkyi myös App Store -sovelluskaupassa juhannuksena, kun Fintraffic Mobiili kipusi toiseksi ladatuimmaksi ilmaisissa sovelluksissa. Tällä viikolla julkaistu uusi sovellusversio palvelee nyt junamatkustajia entistä paremmin.

Fintrafficin raideliikenteenohjauksessa uudistetaan rautatiealaa – rautatiejärjestelmän kehityskokonaisuus tuo yhteen neljä tärkeää kehittämistyön osa-aluetta

2.7.2024
Fintrafficin raideliikenteenohjauksella on merkittävä rooli koko rautatiealan uudistamisessa, jossa tavoitteellinen kehitystyö on keskeisessä osassa. Tätä kehittämistyötä varten on perustettu yhtiön tieto-, muotoilu-, arkkitehtuuri- sekä vaatimustenhallinta, prosessit ja ohjeet (VPO) -tiimit yhdistävä, rautatiejärjestelmän kehityskokonaisuudesta vastaava tiimi, jossa kehitystyötä tehdään pitkäjänteisesti kohti tulevaisuuden tehokkaampaa ja turvallisempaa raideliikennettä. Millaista kehittämistyötä tiimissä tehdään käytännössä? Millainen joukko asiantuntijoita rautatiealan uudistamisen parissa työskentelee?

Kuluttajien taloustilanne heijastuu selvästi matkojen määrään ja kulkumuodon valintaan liikenteessä – myös kesän lomareissut tarkassa syynissä

26.6.2024
Yleinen hintojen nousu ja koronavuosien aiheuttamat muutokset vaikuttavat ihmisten matkojen määrään ja liikennemuotovalintoihin. Henkilöautoilu säilyttää asemansa kesälomamatkojen suosikkiliikennevälineenä, mutta lähes puolet vastaajista aikoo vähentää autoilua lomamatkoillaan hintojen nousun takia. Suomalaiset suunnittelevat matkansa reaaliaikaista liikennetietoa hyödyntäen. Tiedot ilmenevät Fintrafficin Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä.

Suviseurat näkyvät liikenteessä etenkin Pohjois-Suomessa 26.6.–1.7. – otathan autoilijana ruuhkahuiput huomioon hyvissä ajoin etukäteen

24.6.2024
Suviseurat tuo tieliikenteeseen mukanaan myös jonoutumista, johon kannattaa varautua jo etukäteen erityisesti Oulun ja Kuusamon välisellä valtatie 20:llä.

Hämeenlinnan tunneli: tunnelitekniikan saneeraustyöt siirtymässä tauolle

20.6.2024
Valtatie 3:lla sijaitsevan Hämeenlinnan tunnelin tekniikan saneeraustöiden maastotyöt ovat siirtymässä tauolle, ja työt tunnelissa käynnistyvät jälleen heinäkuun puolivälin jälkeen.

Sustainable Flow -hankkeen digitaalisen työkalun julkinen tarjouskilpailu avoinna 2.8.2024 saakka

19.6.2024
Fintrafficin meriliikenteenohjaus on mukana Sustainable Flow -hankkeessa, jossa kehitetään digitaalinen työkalu ja konsepti CO2-päästöjen vähentämiseen. Hankkeen digitaalisen työkalun julkinen tarjouskilpailu on nyt avattu ja jatkuu aina 2.8.2024 saakka.

Juhannusliikenne vilkkaimmillaan torstaina - tämä sovellus kertoo, mihin omalla reitillä kannattaa varautua

19.6.2024
Ennakoi ja vältä juhannusliikenteen pullonkaulat Fintraffic Mobiili -sovelluksen avulla. Fintraffic Mobiili hyödyntää reaaliaikaista dataa suoraan Fintrafficin liikennekeskuksista, joten saat aina ajantasaisen tiedon liikennetilanteesta. Sallimalla sovelluksen push-ilmoitukset voit saada liikennetiedotteita sijaintiisi perustuen matkalla ollessasi.

Fintrafficin kesäkilpailu 2024: kesän kaunein maisemareitti

17.6.2024
Onko sinulla suosikkireittiä, joka vie läpi upeiden suomalaisten maisemien? Olipa kyseessä sitten järvien halki kiemurteleva mökkitie, pyörätie kaupungin sykkeessä tai junan ikkunasta avautuva upea peltomaisema, lähetä kuva reitin varrelta meille ja olet mukana leikkimielisessä kesäkilpailussamme kilpailemassa upeista palkinnoista!.