Hyppää pääsisältöön

Uutiset

Blogi: Miten digitalisaatio muuttaa liikennettä?

To, 04/15/2021 - 14:38

Suomen hallitus on julkaissut tänään (15.4.2021) valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman. Koskaan aiemmin liikenteestä ei ole tehty yhtä laajasti 12 vuoden päähän ulottuvaa suunnitelmaa. Tästä isot pisteet!

LVM: Viestintäyhteydet kuntoon matkustajajunissa

To, 04/15/2021 - 14:25

Liikenne- ja viestintäministeriö järjesti 14.4.2021 pyöreän pöydän tilaisuuden, jossa keskusteltiin viestintäyhteyksien toimivuudesta matkustajajunissa. Tilaisuudessa valtio ja yritykset sopivat, että kuluvana vuonna laaditaan yhteinen suunnitelma viestintäyhteyksien kehittämiseksi.

Digirata: Digitalisaatio paljastaa rautatieliikenteen potentiaalin

To, 04/08/2021 - 10:05

Kukapa uskoisi, että katsoessaan junaraiteita kaupunkimaisemassa, näkee edessään liikkumisen tulevaisuuden. Euroopan unioni on asettanut strategiaksi kestävän ja älykkään liikkumisen, jonka keskiössä on juuri rautatieliikenne ja sen digitalisointi –  ja Suomella on sama tavoite. Strategialla pyritään tehokkaaseen ja turvalliseen liikkumiseen sekä minimoimaan ilmastovaikutukset.

Mies pesee autoaan säämiskällä

Pääsiäisliikenteen turvallisuus tehdään yhdessä. Kertaa tästä ennakoivan kuskin muistilista.

Ti, 03/30/2021 - 06:09

Pääsiäisliikenteen ennakoidaan tänä vuonna olevan normaalia pääsiäisliikennettä maltillisempaa vallitsevasta koronatilanteesta johtuen. Fintraffic, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, poliisi, Sisäministeriön pelastusosasto, Hätäkeskuslaitos sekä Liikenneturva muistuttavat, että turvallisuus tien päällä tehdään yhdessä. Ennakoiva ajo sekä toiminta onnettomuuspaikalla ovat kaikkien meidän vastuulla.