Hyppää pääsisältöön

Uutiset

Autotie yöllä, kuvituskuva.

Liikenteessä syntyvää hävikkiä on pakko vähentää

Ti, 08/30/2022 - 09:00

Suomella on erinomaiset lähtökohdat lunastaa paikkansa liikkumisen yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisijana.

liikennevalo

Onko vihreä aalto pelkkä myytti? Tällä logiikalla liikennevalot vaikuttavat matkantekoosi

Ke, 07/27/2022 - 12:57

Joskus liikenteessä saa surffata vihreällä aallolla läpi useampien liikennevalojen, kun taas toisina hetkinä matka tyssää vähän väliä valojen näyttäessä sitkeästi punaista. Millä perusteella liikennevalot oikein vaihtuvat? Tässäpä kesäliikenteeseen kolme faktaa liikennevaloista.

Tunneli-kuvituskuva

Turvallisen tunneliliikenteen etiketti – jalankulkijat ja maantietunnelit eivät kuulu yhteen

To, 07/21/2022 - 09:41

Kesä ja aurinkoiset kelit ovat herättäneet osassa nuorisoa kiinnostuksen maantietunneleita ja niiden kameroita kohtaan. Koska jalankulkijat ja pyöräilijät ovat moottoriteiden ja moottoriliikenneteiden maantietunneleissa ehdottomasti kielletty, muistuttaa Fintrafficin tieliikennekeskus ja poliisi tunneliliikenteen etiketistä: Pidetään tietyt turvallisuuskriittiset maantietunnelit vain moottorikäyttöisten ajoneuvojen käytössä.

Polttoaineen kallistuminen ja Venäjän hyökkäys vaikuttavat liikenteeseen

To, 07/14/2022 - 09:50

Tieliikenteen ripeä kasvu on taittunut alkukesän aikana. Rautateillä junien määrä tavaraliikenteessä on supistunut tuntuvasti edellisvuodesta. Lentoliikenteessä liikennemäärät ovat edelleen selvästi pienemmät kuin ennen pandemiaa, vaikka liikenne on vilkastunut kesäkaudella. Tiedot ilmenevät liikenteenohjausyhtiö Fintrafficin huhti-kesäkuun tilastoista.

kuvituskuva

Tiedon avulla perille sujuvasti ja turvallisesti

Ke, 07/13/2022 - 10:30

Vielä kymmenisen vuotta sitten ajo-ohjeiden tulostaminen paperille oli arkipäivää. Nyt lähes jokaisesta autosta löytyy navigaattori tai älypuhelin, joiden karttasovellukset opastavat autoilijan perille asti. Samalla liikenneturvallisuus on parantunut, kun tarve esimerkiksi riskialttiille u-käännöksille on vähentynyt.

kuvituskuva

Voimakkaat vesisade- ja ukkoskuurot vaikeuttavat ajo-olosuhteita

Ti, 07/12/2022 - 10:30

Voimakkaat vesisade- ja ukkoskuurot saattavat pahimmillaan aiheuttaa tiellä liikkujille vaaratilanteita esimerkiksi teille kaatuneiden puiden tai tulvien muodossa. Fintrafficin tieliikennekeskuksesta muistutetaan, että ajo-olosuhteet saattavat muuttua nopeastikin ja keli- ja tieliikennetilanne kannattaa tarkistaa ennen matkallelähtöä.

Kuvituskuva, Oulu.

Tuttua kauraa vai uutta tietoa? Kurkkaa Fintrafficin vinkit turvalliseen kesäliikenteeseen!

Pe, 07/08/2022 - 13:37

Liikenteessä tehdään juuri nytkin miljoonia päätöksiä turvallisen liikkumisen puolesta. Turvallisuus tien päällä tehdäänkin yhdessä ja meistä jokainen voi omalla toiminnallaan vaikuttaa siihen, että kesäliikenne sujuu ilman turhia läheltä piti-tilanteita ja kolareita.

Tietoa liikenteeseen -podcast: Tieliikennejärjestelmä kehittyy datavetoisesti

To, 06/16/2022 - 09:31

Suomen henkilö- ja tavaraliikenne perustuu sujuvaan ja tehokkaaseen liikenteeseen maanteillä. Tavaraliikenteestä 63 % ja matkustajaliikenteestä peräti 90 % kulkee kumipyörillä. Miltä liikenne Suomen maanteillä näyttää turvallisuustilastojen valossa ja miksi olemme turvallisuustilastoissa Ruotsia jäljessä? Kuinka datan ja automaation avulla voidaan luoda entistä turvallisempaa ja sujuvampaa maantieliikennettä? Ja kuinka nopeasti itseohjautuvat autot valtaavat tiet?