Hyppää pääsisältöön

Uutiset

Fintrafficin raideliikenteenohjaus kehittää toimintamalliaan ja organisaatiorakennettaan

La, 09/03/2022 - 11:05

Fintrafficin raideliikenteenohjaus kehittää toimintaansa niin, että sen toimintamalli ja organisaatiorakenne jatkossa tukevat mahdollisimman hyvin strategian toteuttamista ja mahdollistavat entistä palvelulähtöisemmän toiminnan.

Vastavalmistuneet raideliikenteenohjaajat Triplassa. Kuvituskuva

Raideliikenteenohjaajia ei napata koulusta työmaalle vain vuorojen täytteeksi

Pe, 07/22/2022 - 10:58

Reilulle puolivuotiselle koulutukselle saatiin ansaitsemansa sinetti, kun vastavalmistuneita raideliikenteenohjaajia päästiin juhlistamaan paikan päällä Helsingin Pasilassa. Tilaisuudessa kerrattiin hieman keväistä matkaa, pidettiin puheita ja jaettiin tietenkin todistukset.

Polttoaineen kallistuminen ja Venäjän hyökkäys vaikuttavat liikenteeseen

To, 07/14/2022 - 09:50

Tieliikenteen ripeä kasvu on taittunut alkukesän aikana. Rautateillä junien määrä tavaraliikenteessä on supistunut tuntuvasti edellisvuodesta. Lentoliikenteessä liikennemäärät ovat edelleen selvästi pienemmät kuin ennen pandemiaa, vaikka liikenne on vilkastunut kesäkaudella. Tiedot ilmenevät liikenteenohjausyhtiö Fintrafficin huhti-kesäkuun tilastoista.

EMMA-vaunun testausmatka on viety loppuun: Mittaustulosten perusteella kaupalliset verkkoyhteydet tarpeeksi kattavia

Pe, 06/17/2022 - 14:34

EMMA-vaunun testausmatka on viety loppuun: Mittaustulosten perusteella kaupalliset verkkoyhteydet tarpeeksi kattavia junaliikenteen viestintään.

Käyttäjätarpeet, moderni teknologia ja yhteistyö yli liikennemuotojen ohjaavat rautateiden kehitystä Suomen parhaaksi

Ti, 05/10/2022 - 08:50

Mikä on rautateiden rooli osana toimivampia matkaketjuja? Mitä rautateiden uudistukseen tarvitaan teknologisten ratkaisuiden lisäksi? Ja miten matkustajaliikenteen kilpailutilanne muuttuu? Tästä keskustellaan uusimmassa Tietoa liikenteeseen -podcastin jaksossa!

Digirata mittaa kaupallisten 5G-verkkojen mahdollisuuksia junien viestintään koko rataverkolla

Ke, 04/06/2022 - 13:38

Digirata-hanke on kilpailuttanut kaupallisten radioverkkojen mittauksen toteuttamisen Suomen rataverkolla. Mittaukset alkavat 19.4.2022 ja kestävät kesäkuulle saakka.

Digirata on monen toimijan ääni kansainvälisessä keskustelussa

Ke, 03/23/2022 - 13:10

Tiesitkö, että kansainvälinen yhteistyö rautateillä on välttämättömyys, sillä rautatieliikenteen lainsäädäntö noudattaa tiukasti EU:n vallitsevaa lainsäädäntöä? Rautateiden kansainvälisen kehitystyön keskiössä ovat turvallisuus sekä yhteentoimivuus niin kaluston, radan, laitteiston kuin järjestelmienkin osalta. Millä tavoin Digirata haluaa olla rautatieliikenteen suunnannäyttäjä Euroopassa? Mikä on kansainvälisen yhteistyön suurin haaste, ja millaisia etuja yhteistyö tuo suomalaisille yrityksille?

Tervetuloa Europe’s Rail-kumppanuuden kansalliseen infopäivään 22.3.2022!

Ma, 03/14/2022 - 16:29

Rautatiealan kumppanuuden tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiohaut käynnistyvät huhtikuussa 2022. TKI-haut ovat avoimia kaikille. Ensimmäisellä hakukierroksella on jaossa puolet kumppanuuden kokonaisvolyymista eli lähes 300 miljoonaa euroa EU-rahoitusta.

Fintrafficin raideliikenteenohjauksen sidosryhmistä liki kolmasosa kertoo yhteistyön parantuneen vuodessa – perusteluissa korostuvat avoimuus, luottamus ja vuorovaikutus

Su, 02/27/2022 - 22:23

Suomessa on noin 6 000 kilometriä rataverkkoa, jolla toimii joukko lukuisia eri tahoja. Fintraffic Raiteen asiakas- ja sidosryhmätutkimus toteutettiin alkuvuodesta 2022 kuudennen kerran, tavoitteena selvittää onnistuminen toiminnassa palvelukokonaisuuksittain sekä syventää ymmärrystä yhteistyön ja toiminnan kehittämisestä tulevaisuudessa. 

Uusi lumimyrsky edessä: Junaliikennettä supistetaan perjantaina 4.2.2022

To, 02/03/2022 - 17:15

​​​​​​​Lumisateet jatkuvat ja perjantaille on luvattu runsasta lumisadetta ennusteiden mukaan Etelä-Suomeen. Edessä on lähes Valtteri-myrskyn kaltainen myräkkä. Satanut lumi ja pakkanen voivat vaikeuttaa edelleen tilannetta, ja aiheuttaa haasteita vaihteille, asemalaiturien lumenpoistolle sekä junakalustolle.

Fintrafficin raideliikenteenohjauksen turvallisuustyön ytimessä operatiivisen työn tukeminen

Ke, 02/02/2022 - 12:38

Oletko koskaan istunut junassa ja pohtinut, monenko tahon yhteistyötä vaaditaan, että pääset turvallisesti määränpäähäsi? Fintrafficin raideliikenteenohjauksessa turvallisuus on keskeinen asia, josta ei tingitä missään olosuhteissa. Maailman turvallisin rautatieliikenne vaatii korkeat standardit ja laatutason, mutta mitä kaikkea raideliikenteen turvallisuustyö oikein pitää sisällään?

Vuonna 2021 liikennemäärät ja liikennedatan käyttö kasvoivat edellisvuodesta–joukkoliikenne jäi yksityisautoilun jalkoihin

Ma, 01/17/2022 - 10:43

Siinä missä pandemia sai liikenteen vaimenemaan ennen näkemättömällä tavalla vuonna 2020, viime vuonna 2021 pandemiaan liittyvien rajoitusten purkaminen näkyi liikenteen vilkastumisena eri liikennemuodoissa. Myös liikennedatan kysyntä on suurempaa kuin koskaan aikaisemmin.

Ympäristöhyödyt tärkeässä osassa matkustajainformaation kehitystyötä Fintrafficin raideliikenteenohjauksessa

Ti, 01/11/2022 - 12:32

Fintrafficin raideliikenteenohjauksessa uusiutuva energiankäyttö, kiertotalous ja energiatehokkuuden lisääminen ovat avainasemassa matkalla kohti maailman ympäristöystävällisintä rautatieliikennettä. Kuinka ympäristöasiat kytkeytyvät matkustajainformaatioon sekä sen tuottamiseen käytettyihin järjestelmiin ja laitteisiin? Millaisia etuja etäohjauksen ja mobiiliratkaisuiden hyödyntäminen luo alalle?

Fintrafficin raideliikenteenohjaus tähtää rautatieliikenteen uudistamiseen datapohjaisten ratkaisujen ja käyttäjälähtöisten palveluiden avulla

Pe, 12/10/2021 - 11:57

Tietojärjestelmien arjen toimivuus ja jatkuva kehittyminen, osana operatiivisten prosessien kehittymistä, ovat keskeisessä roolissa kohti maailman turvallisinta, sujuvinta ja ympäristöystävällisintä liikennettä. Mitä kokonaisuutta tituleerataan raideliikenteen revoluutioksi ja millaisia muita konkreettisia hankkeita on työn alla tavoitteiden toteutumisen tukena?