Hyppää pääsisältöön

Uutiset

Sanna Järvenpää

Fintrafficin Sanna Järvenpää Radio Suomen Liikenneillassa 29.11.2022

Ma, 11/28/2022 - 08:19

Liikenneillan aiheena on junamatkailu - Toimii kuin junan vessa – kysy tai kerro kokemuksesi junamatkailusta!

liikenneohjaaja

Raideliikenteenohjauksessa onnistuneita käyttöönottoja

Ti, 11/22/2022 - 14:03

​​​​​​​Kauko-ohjausten kehityksessä otettiin merkittäviä askeleita, kun kahdessa kauko-ohjauksia uudistavassa projektissa vietiin käyttöönottoja onnistuneesti läpi. Pohjois-Suomen kauko-ohjausjärjestelmän (POKA) kehittämisprojektissa oli ensimmäinen tuotannollinen käyttöönotto. Lisäksi Kaakkois-Suomen kauko-ohjausjärjestelmä-projektissa (KAKO) toteutettiin koko projektin toiseksi viimeinen käyttöönotto.

3 fintrafficlaista työntekijää

Liikenteenohjaus, digipalvelut ja avoin data vauhdittavat Suomea liikenteen edelläkävijäksi

To, 11/03/2022 - 10:16

Vuosittainen Fintrafficin strategiahuolto on saatu päätökseen. Päämääränämme on edelleen maailman turvallisin, sujuvin ja ympäristöystävällisin liikenne.

Yhteistyö Ilmatieteen laitoksen kanssa auttaa Fintrafficia varautumaan muuttuviin sääolosuhteisiin

Ke, 11/02/2022 - 15:46

Fintraffic tekee tiivistä yhteistyötä useiden toimijoiden kanssa, jotta junaliikenne rullaisi sujuvasti säällä kuin säällä. Millaisia vaikutuksia eri sääolosuhteilla on raideliikenteeseen ja miten Fintrafficilla varmistetaan, että junat kulkevat hankalillakin keleillä?

raideliikenteenohjaaja

Kauko-ohjausjärjestelmän kehityksellä luotettavampaa rautatieliikennettä

Ma, 10/24/2022 - 14:11

Mitä rautateiden kauko-ohjausjärjestelmien avulla ohjataan? Mikä on kauko-ohjausjärjestelmien linkitys häiriöihin ja junaliikenteen luotettavuuteen? Mitä tällä hetkellä on tekeillä kehitysrintamalla?

Työmatkapyöräily kovassa nousussa Fintrafficissa, kuvituskuva.

Työmatkapyöräily kovassa kasvussa

Pe, 09/16/2022 - 11:05

Polkupyörä työsuhde-etuna lisää selvästi pyöräilyn määrää työmatkaliikenteessä. Tämä ilmenee työsuhdepyöräilijöille Fintrafficissa tehdystä kyselystä. Kyselyn mukaan yli 60 prosenttia etua hyödyntävistä taittaa työmatkansa entistä useammin polkupyörällä. Moni kertoo korvanneensa syksyn aikana pyörällä erityisesti autoiluaan.  

Fintrafficin raideliikenteenohjaus kehittää toimintamalliaan ja organisaatiorakennettaan

La, 09/03/2022 - 11:05

Fintrafficin raideliikenteenohjaus kehittää toimintaansa niin, että sen toimintamalli ja organisaatiorakenne jatkossa tukevat mahdollisimman hyvin strategian toteuttamista ja mahdollistavat entistä palvelulähtöisemmän toiminnan.

Vastavalmistuneet raideliikenteenohjaajat Triplassa. Kuvituskuva

Raideliikenteenohjaajia ei napata koulusta työmaalle vain vuorojen täytteeksi

Pe, 07/22/2022 - 10:58

Reilulle puolivuotiselle koulutukselle saatiin ansaitsemansa sinetti, kun vastavalmistuneita raideliikenteenohjaajia päästiin juhlistamaan paikan päällä Helsingin Pasilassa. Tilaisuudessa kerrattiin hieman keväistä matkaa, pidettiin puheita ja jaettiin tietenkin todistukset.

Polttoaineen kallistuminen ja Venäjän hyökkäys vaikuttavat liikenteeseen

To, 07/14/2022 - 09:50

Tieliikenteen ripeä kasvu on taittunut alkukesän aikana. Rautateillä junien määrä tavaraliikenteessä on supistunut tuntuvasti edellisvuodesta. Lentoliikenteessä liikennemäärät ovat edelleen selvästi pienemmät kuin ennen pandemiaa, vaikka liikenne on vilkastunut kesäkaudella. Tiedot ilmenevät liikenteenohjausyhtiö Fintrafficin huhti-kesäkuun tilastoista.

EMMA-vaunun testausmatka on viety loppuun: Mittaustulosten perusteella kaupalliset verkkoyhteydet tarpeeksi kattavia

Pe, 06/17/2022 - 14:34

EMMA-vaunun testausmatka on viety loppuun: Mittaustulosten perusteella kaupalliset verkkoyhteydet tarpeeksi kattavia junaliikenteen viestintään.

Käyttäjätarpeet, moderni teknologia ja yhteistyö yli liikennemuotojen ohjaavat rautateiden kehitystä Suomen parhaaksi

Ti, 05/10/2022 - 08:50

Mikä on rautateiden rooli osana toimivampia matkaketjuja? Mitä rautateiden uudistukseen tarvitaan teknologisten ratkaisuiden lisäksi? Ja miten matkustajaliikenteen kilpailutilanne muuttuu? Tästä keskustellaan uusimmassa Tietoa liikenteeseen -podcastin jaksossa!

Digirata mittaa kaupallisten 5G-verkkojen mahdollisuuksia junien viestintään koko rataverkolla

Ke, 04/06/2022 - 13:38

Digirata-hanke on kilpailuttanut kaupallisten radioverkkojen mittauksen toteuttamisen Suomen rataverkolla. Mittaukset alkavat 19.4.2022 ja kestävät kesäkuulle saakka.