Hyppää pääsisältöön

Tietosuojaseloste Fintraffic Lennonvarmistus Oy:n palveluista

Tietosuojaselostetta on viimeksi päivitetty 14.10.2022

Lennonvarmistus on sitoutunut yksityisyyden ja henkilötietojen suojaamiseen

Lentoliikenteen sujuvuuden ja turvallisuuden varmistaminen perustuu tietoon sekä sen hyödyntämiseen ja jakamiseen lentoliikenteen eri toimijoiden matkanteon palvelemiseksi. Olemme Fintraffic Lennonvarmistus Oy:ssä (jäljempänä ”Lennonvarmistus”) sitoutuneet vahvasti yksityisyyden ja henkilötietojen suojan toteuttamiseen tietosuojalainsäädännön ja hyvien tietosuojakäytäntöjen mukaisesti.

Tässä tietosuojaselosteessa kerrotaan, kuinka Lennonvarmistus käsittelee henkilötietoja sen tarjoamissa palveluissa. Jotta tämä tietosuojaseloste olisi mahdollisimman helposti luettava, kuvaamme ensin palvelukohtaisesti käsiteltäviä henkilötietoja, käsittelyn tarkoituksia ja säilytysaikoja. Tämän jälkeen annamme henkilötietojen käsittelystä kaikkia palveluja koskevia yhteisiä tietoja.

Huomaathan, että Lennonvarmistuksella voi olla rinnakkaisia tietosuojaselosteita. Tämä tietosuojaseloste ei koske Lennonvarmistuksen omien työntekijöiden henkilötietojen käsittelyä tai yleiseen asiakaspalveluun, kuten asiakaspalautteisiin, liittyvää henkilötietojen käsittelyä Fintraffic-konsernin verkkopalvelussa, jota koskevan selosteen voi lukea täältä.

Lennonvarmistuksen käsittelemät henkilötiedot, käsittelyn tarkoitukset ja säilytysajat

Osioissa kuvataan Lennonvarmistuksen käsittelemät henkilötiedot palvelukohtaisesti. Lisäksi kerrotaan siitä, mitä tarkoituksia varten henkilötietoja käsitellään ja kuinka pitkään niitä säilytetään.

Henkilötietojen antaminen Lennonvarmistukselle on yleensä pakollista, jotta Lennonvarmistus voi toteuttaa lakisääteisiä tehtäviään. Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli sinä tai työnantajasi edustaja jättää pyydetyn henkilötiedon antamatta, Lennonvarmistus ei yleensä voi toteuttaa palveluaan, kuten antaa lausuntopyynnön mukaista lausuntoa. Pyytäessämme henkilötietoja esimerkiksi erilaisten tässä selosteessa viitattujen lomakkeiden kautta, pyrimme kuitenkin erikseen kertomaan, miltä osin henkilötietojen antaminen voi olla myös vapaaehtoista.