Hyppää pääsisältöön

Uutiset

Pia Julin Fintrafficin raideliikenteenohjauksen uudeksi toimitusjohtajaksi

Ke, 11/24/2021 - 10:23

Fintrafficin raideliikenteenohjauksen (Fintraffic Raide Oy) uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu DI, eMBA Pia Julin. Hän aloittaa tehtävässään viimeistään huhtikuun alussa 2022. Siihen saakka väliaikaisena toimitusjohtajana toimii operatiivinen johtaja Sanna Järvenpää.

Rami Metsäpelto Fintrafficin varatoimitusjohtajaksi

Ke, 11/24/2021 - 10:21

Fintraffic-konsernin varatoimitusjohtajaksi on nimitetty 22.11.2021 alkaen Rami Metsäpelto.

Fintrafficin tekijät: Käyttöpäivystäjä valvoo sähköradan tilaa

To, 11/04/2021 - 21:57

Fintrafficissa on neljä käyttökeskusta, jotka toimivat 24/7. Mitä käyttökeskuksessa käyttöpäivystäjänä työskenteleminen on ja mitä se vaatii?

Tätä tehtävää meille valottaa käyttöpäivystäjä Jouni Mikkola. 

shutter_pyöraily_kuvituskuva

Fintrafficin joukkue Kilometrikisassa minuuttikisan kolmannelle sijalle

Ke, 10/13/2021 - 10:03

Fintraffic Polkee -joukkueemme oli jälleen mukana kesän Kilometrikisassa, jonka 145 kisapäivää poljettiin tänä vuonna 1.5. - 22.9.2021. Kyseessä on vuosittainen työyhteisöjen, yhdistysten, seurojen, harrastusporukoiden, ystäväporukoiden tai minkä tahansa joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat pyöräilykilometrejään tai -minuuttejaan ylös ja kartuttavat näin oman joukkueensa saldoa.

Fintrafficin tekijät: Tilannekoordinaattori pitää lankoja käsissään rautateiden häiriötilanteissa

Su, 10/10/2021 - 20:56

Tilannekoordinaattoripalvelu on Väyläviraston tilaama operatiivinen palvelu, jota Fintraffic Raide tuottaa kahdelta paikkakunnalta 24/7.

Mitä tekee tilannekoordinaattori? Siitä meille kertoo tilannekoordinaattori Lasse Lignell. 

Blogi: Hyvä johtaminen on esihenkilön itsetuntemusta, tunneälyä ja esimerkillä johtamista

Ti, 06/29/2021 - 09:32

Kuka on ollut paras työmentorisi ja valmentajasi? Keneen olet voinut luottaa tilanteessa kuin tilanteessa? Hyvä esihenkilötyö näkyy ja kuuluu kauas.

Liikennepäivystäjä Frans Anttonen tieliikennekeskuksessa

Töissä tieliikennekeskuksessa: Liikennepäivystäjän työssä liikenteen kokonaiskuva on kaiken a ja o

Ma, 01/20/2020 - 08:45

Maamme henkilöliikenteestä 90 % ja tavaraliikenteestäkin yli 60 % kulkee tieverkoillamme. Jotta liikenne sujuisi turvallisesti tarvitaan jatkuvaa liikennetilanteen ylläpitoa. Liikennepäivystäjä Frans Anttonen on yksi 40 liikennepäivystäjästä, jotka vastaavat tieliikennekeskuksissa Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Oulussa liikenteen turvallisuudesta ja sujuvuudesta.

Päivystäjä Ville Varjonen tieliikennekeskuksessa töissään.

Sujuva tieliikenne on yhteispeliä 

To, 12/05/2019 - 17:22

On 5. joulukuuta ja kello lähentelee iltakuutta. Helsingin tieliikennekeskuksen päivystäjä Ville Varjosen päivävuoroa on jäljellä enää viimeinen tunti. Liikenne pääkaupunkiseudun pääväylillä alkaa hiljalleen vähentyä päivän työmatkaliikenteestä samalla, kun liikennekeskuksessa yövuoro ottaa ohjat käsiinsä. Päivä on ollut työntäyteinen. Yhteistyötä on tehty niin pelastuslaitoksen kuin poliisinkin kanssa, jotta liikenne on saatu sujumaan myös onnettomuus- ja poikkeustilanteissakin turvallisesti.

Ohjauskeskus

Liikenneohjaajan päivä: Turvallisesti raiteilla kellon ympäri

To, 12/20/2018 - 15:12

Finrailin liikenteenohjauskeskuksissa huolehditaan siitä, että junaliikenteen kulku on sujuvaa ja turvallista. Vielä 1980-luvulla liikenneohjaajan päivä saattoi alkaa halkojen hakemisella, mutta nykyään työ keskittyy liikenteen valvontaan. Yli 30 vuotta alalla ollut liikenneohjaaja Jari Lehto avasi työvuoronsa kulkua.

Rataliikennekeskus

Liikennepäällikön päivä: Rataliikennekeskuksessa hallitaan häiriötilanteet

Ke, 12/19/2018 - 08:47

Finrailin rataliikennekeskuksessa tiedetään valtion junaverkosta kaikki mahdollinen. Päivystäjät valvovat vuorokauden ympäri, että liikenne kulkee niin kuin pitääkin, ja ratkaisevat rataverkolla sattuvat ongelmat. Liikennepäällikkö Rauno Helander piti kirjaa työpäivänsä tapahtumista.

Meriliikennekeskuksessa Pirjo-Sisko Katajisto työssään tietokoneen ääressä valvomassa meriliikenteen turvallisuutta.

Alusliikenneohjaajan päivä: Meriliikenteen turvallisuutta takaamassa

Ke, 12/19/2018 - 08:43

Kun Kurvin hälinästä astuu sisään Vilhonvuorenkadun toimistotalon hämärään, päätyy täysin toiseen maailmaan, joka on kuitenkin kaukana tavallisesta konttorista. Liikenneviraston Suomenlahden meriliikennekeskuksessa tarkkaillaan tiiviisti laivojen kulkua ja varmistetaan turvallinen liikennöinti vesillä. Pitkän linjan alusliikenneohjaaja Pirjo-Sisko Katajisto kirjasi ylös työpäivänsä kulkua.