Skip to main content

Palvelemme raideliikenteessä

Vastaamme Suomen rautatieliikenteen ohjauksesta ja turvallisuudesta 6 500 kilometrin pituisella rataverkolla, jolla vuosittain liikkuu yli 500 000 junaa ja kymmeniä miljoonia matkustajia. Palveluihimme kuuluvat liikenteenohjaus, kapasiteetinhallinta ja liikennesuunnittelu, jotka edistävät liikenteen sujuvuutta ja kestävää kehitystä. Tarjoamme myös matkustajainformaatiopalveluita ja huolehdimme häiriötilanteista toipumisesta sekä turvallisuudesta ympäri vuorokauden.  Palveluihimme pääset tutustumaan alta. Olethan yhteydessä, jos voimme auttaa sinua eri palvelutarpeissasi.

Rautatieliikenteenohjaus

Ohjaamme ja turvaamme rautatieliikennettä ja ylläpidämme tilannekuvaa koko valtion rataverkolla 24/7/365. Liikenneohjaajamme vastaavat myös liikenteen häiriö- sekä poikkeustilanteiden hoitamisesta yhdessä eri sidosryhmien, kuten pelastuslaitoksen kanssa.
Lue lisää(external link, opens in new window)

Kapasiteetinhallinta ja liikennesuunnittelu

Varmistamme, että junaliikenne pysyy rataverkolla reiluna, turvallisena ja tarkoituksenmukaisena. Kapasiteetinhallinnalla varmistamme, että suunniteltu junaliikenne toteutuu rataverkolla. Liikennesuunnittelussa yhteensovitamme rautatieliikenteen ja valtion rataverkon ratatyöt.
Lue lisää(external link, opens in new window)

Matkustajainformaatiopalvelut

Autamme asemien ja laiturialueiden näyttö- ja kuulutuslaitteiden ajantasaisella tiedolla matkustajia onnistumaan junamatkassaan. Tarjoamme ajantasaista tietoa junaliikenteestä ja sen aikatauluista, poikkeuksista, häiriöistä sekä ennusteita liikenteestä päivittäin sadoille tuhansille matkustajille ympäri Suomen.
Lue lisää(external link, opens in new window)

Käyttökeskustoiminta

Meillä on keskeinen rooli sähköradan sähköturvallisuudessa ja käytön neuvonnassa 24/7. Vastaamme koko Suomen sähköradan valvonnasta, käytöstä ja vikojen käsittelypalvelusta.
Lue lisää(external link, opens in new window)

Tilannekoordinaattori-palvelu

Tuotamme Tilannekoordinaattori-palvelua Helsingin ja Tampereen ohjauskeskuksista
vuorokauden ympäri, vuoden jokaisena päivänä. Tilannekoordinaattorin tärkein tehtävä on
toimia onnettomuus- ja häiriötilanteissa linkkinä rautatietoimijoiden ja viranomaisten välillä sekä tukea liikenteenohjausta.
Lue lisää(external link, opens in new window)

Tietojärjestelmäpalvelut ammattilaisille

Vastaamme kapasiteetinhallintaan, liikennesuunnitteluun ja liikenteenohjaukseen liittyvistä tietojärjestelmistä. Katso ohjeet veturinkuljettajien KUPLA-sovellukseen, rataurakoitsijoiden RUMA-sovellukseen tai rautatieliikenteen LIIKE-järjestelmään.
Lue lisää(external link, opens in new window)