Skip to main content

Matkustajainformaatiopalvelut

Tarjoamme matkustajainformaatiopalveluita päivittäin sadoilletuhansille matkustajille.

Matkustajainformaation tavoitteena on auttaa matkustajia onnistumaan junamatkassaan. Tuotamme junaliikenteen matkustajainformaatiopalveluita valtakunnallisesti asemien ja laiturialueiden näyttö- ja kuulutuslaitteille.

Ajantasaista tietoa junaliikenteestä ja sen aikatauluista, poikkeuksista, häiriöistä sekä ennusteita liikenteestä tarjotaan yhteensä noin 180 asemalle. Matkustajainformaatiopalveluita koko Suomeen tuottavat Helsingin ohjauspalveluissa työskentelevät liikennetiedottajat.

Jatkuvaa kehitystä

Matkustajainformaation järjestelmiä ja henkilöstön osaamista kehitetään jatkuvasti. Näin pyritään varmistamaan, että matkustajainformaation laatu on korkeatasoista. Palveluja kehitetään aktiivisesti yhdessä sidosryhmien sekä matkustajilta saatujen palautteiden pohjalta.

Asemilla olevista opasteista ja staattisesta informaatiosta vastaa Väylävirasto ja junissa annettavasta matkustajainformaatiosta junaliikenteen operaattori (esimerkiksi VR).

 

Lataa tästä lyhyt esittely matkustajainformaatiosta.

Palveluita matkustajille

Junalähdöt

Junaliikenteen ajantasaisia aikataulutietoja voi tarkastella myös Junalähdöt-aikataulupalvelusta. Palvelun kautta voi myös avata päivittyvän aikataulunäkymän esimerkiksi tietokoneen ruudulle tai vaikkapa julkisessa tilassa olevaan älytelevisioon.

Digitraffic

Järjestelmien tuottamaa matkustajainformaatiotietoa tarjotaan myös avoimen rajapinnan Digitraffic-palvelun kautta sovelluskehittäjien sekä eri toimijoiden käyttöön

Palauteväylä

Matkustajainformaatioon liittyvää palautetta voit antaa Palauteväylän kautta.