Skip to main content

Liikennemäärät

Tältä sivulta löydät Fintrafficin datasta koottuja rautatie-, tie- ja lentoliikenteen liikennemääräraportteja.

Lisätietoja taulukoiden käyttöön saat Fintrafficin viestinnältä, jonka yhteystiedot löydät osoitteesta https://www.fintraffic.fi/fi/fintraffic/medialle.

Junamäärät

Junaliikenteen luvut koskevat kaupallista lähi-, kauko- ja tavaraliikennettä. Lukuihin ei ole laskettu muuta rataverkolla tapahtuvaa liikennettä (kuten työkoneet).

Tieliikennemäärät

Tieliikenteen liikennemäärät on kerätty Fintrafficin ylläpitämiltä LAM-pisteiltä (liikenteen automaattinen mittausasema), joita on tällä hetkellä koko maassa vajaat 500 kpl. Raporttien tunnuslukuna on LAM-pisteen ohittaneiden ajoneuvojen lukumäärä ja raportin alareunan nuolista ”< 1 of 4 >” voit tarkastella liikennemäärän muutosta eri näkökulmista: päivittäin, viikoittain tai juhlapyhittäin. Rajauksia aineistoon voi tehdä muun muassa ELY L-vastuualueen, maakunnan, ajoneuvoluokan tai halutun LAM-pisteen mukaan. Yksittäisten ajoneuvoluokkien osalta LAM-pisteen havaintotarkkuus voi olla heikko ja osa pisteistä ei rekisteröi kaikkia ajoneuvoluokkia, joten suosittelemme käyttämään pelkästään kevyet / raskaat luokittelua.

Edellisen päivän liikennemäärät päivittyvät kuviin kerran vuorokaudessa tyypillisesti klo 12 mennessä.

Lisää maantieliikenteen dataa löydät valmiina koosteina ja raportteina sivuiltamme täältä.

LAM-järjestelmän avoimen datan aineiston latauspalvelu on saatavilla Digitrafficistä.

Lentoliikennemäärät

Lentoliikennemäärät on kerätty Fintraffic ANS:n lentosuunnitelmatietokannasta. Liikennemäärissä on siten mukana vain lennot, joista on lentosuunnitelma.

Liikennemäärissä on mukana vain siviililennot, viranomaislennot eivät ole määrissä mukana.

Edellisen päivän lentoliikennemäärät päivittyvät raporttiin kerran vuorokaudessa siten, että aamulla tiedot näkyvät kuvaajissa.

Lisää Euroopan laajuista raportointia lentoliikenteestä löytyy EUROCONTROL:n sivustolta https://ansperformance.eu/.