Hyppää pääsisältöön
Ilmekilpailu

Ilmekilpailu: Haluaisitko nähdä oman kuvituksesi rautatieasemien näytöillä?

Julkaistu 29.3.2023

Viimeksi muokattu 21.4.2023

på svenska   I   in English

Rautatieasemat ovat läpikulku- ja kohtaamispaikkoja. Vuosittain junamatkustajia liikkuu asemilla ja asemahalleissa miljoonittain. Haluaisitko nähdä kuvituksesi Fintrafficin infonäytöillä Suomen suurimmilla rautatieasemilla?

Oletko alalla opiskeleva tai aloitteleva? Tai haaveiletko muuten alasta? Tämä kilpailu on juuri sinulle! Suunnittele nyt junaliikenteen matkustajille suunnattu oma näkemyksesi Fintrafficin Junalähdöt- tai Liikennetilanne-palvelulle! Katso kilpailun säännöt ja osallistumisohjeet alta.

Haemme nyt freesiä visuaalista / graafista ilmettä Suomen suurimmilla rautatieasemilla sijaitseviin Fintrafficin matkustajainformaationäyttöihin. Kuvituksen tulisi kertoa Fintrafficin digipalveluista: joko Liikennetilanne- tai Junalähdöt-palveluista. Sen tulisi houkuttelevalla, puhuttelevalla ja erottuvalla tavalla ohjata matkustajat näiden matkustajien elämää helpottavien palvelujen käyttäjiksi. Lisäksi sen tulisi ilmentää Fintrafficin identiteettiä. Hyvällä maulla leikittely on sallittua – jopa suotavaa. 

Haluamme kannustaa ja tukea opiskelijoita tai alalle aikovia /aloittelevia, joten olemme suunnanneet tämän kilpailun erityisesti tälle kohderyhmälle.

Fintrafficin raati valitsee voittajan. Mielellämme annamme itse työn lisäksi näkyvyyttä myös itse suunnittelijalle. Muista kuin alla olevista mahdollisista käyttökohteista sovimme yhdessä voittajan kanssa erikseen.

Palkinnot:

  • 1. palkinto: 350 € sekä näkyvyyttä kaikilla infonäytöillä ja sosiaalisen median kanavissa välillä 6 - 8/2023. Lisäksi tiedotamme aiheesta erillisellä mediatiedotteella
  • 2. palkinto: 200 € sekä näkyvyyttä sosiaalisen median kanavissa välillä 6 - 8/2023
  • 3. palkinto: 100 € sekä näkyvyyttä sosiaalisen median kanavissa välillä 6 - 8/2023

Ohjeet

Voit osallistua kilpailuun yhdellä työllä. Tekniikkaa ja tyyliä ei ole rajoitettu, kunhan tiedostomuoto ja mahdolliset oikeudet esim. valokuviin on huomioitu. Lisätietoa Fintrafficin graafisesta ilmeestä löydät Brand Bookista. 

Työ tulee suunnitella kokoon 1920x1080 ja formaattina joko PNG tai JPG (pakattuna). Tiedoston maksimikoko 15 Mb.

Palauta kuvitustyösi 21.5.2023 mennessä osoitteeseen: kuvituskilpailu@fintraffic.fi. Liitä viestiin nimesi, yhteystietosi sekä lyhyt kirjallinen kuvaus kuvitustyöstäsi, sisällöstä eli tarina kuvituksesi takana. Otsikoi viesti: Fintrafficin kuvituskilpailu

Tutustu palveluihin:

Video 1: Junalähdöt-palvelu

Video 2: Liikennetilanne-palvelu

Fintrafficin Junalähdöt-aikataulupalvelu

Milloin junasi saapuu asemalle? Entäpä mikä olikaan junasi lähtöaika? Fintrafficin Junalähdöt-aikataulupalvelusta pystyt tarkistamaan junasi reaaliaikaiset aikataulutiedot vain yhdellä klikkauksella! Palvelu näyttää sinulle joko junien lähtö- tai saapumisajat haluamaltasi asemalta tai etsii sinulle tietyn junan aikataulutiedot välipysähdyksineen. Aikataulut päivittyvät Junalähdöt-palveluun suoraan Fintrafficin reaaliaikaisista raideliikenteen tiedoista.

Fintrafficin Junalähdöt -aikataulupalvelun löydät osoitteesta https://junalahdot.fi.

Tiesitkö? Fintrafficin Junalähdöt-aikataulupalvelun lisäksi kuulet junien aikataulutietoamme asemien ”juna lähtee raiteilta” -kuulutuksissa ja näet ne myös suoraan junalaitureiden näytöillä. Teemme töitä sen eteen, että junien reaaliaikainen aikataulutieto välittyy matkustajille ja matkasta tulee mahdollisimman onnistunut.

Fintrafficin Liikennetilanne-palvelu

Junaan hyppäämässä? Fintrafficin Liikennetilanne-palvelun karttanäkymästä on helppo tarkistaa vaikkapa kotisohvalta oman aseman saapuvat junat, reaaliaikaisena aikataulutietona totta kai. Samasta palvelusta löydät myös ajankohtaiset nostot esimerkiksi autoilijoille - aina tiesäätiedoista, liikennemääriin ja maanteiden kunnossapitoon. Liikennetilanne-palvelu kokoaakin eri liikennemuotojen datan yhteen paikkaan, jotta liikennetieto välittyy avoimesti ja reaaliaikaisesti kaikille matkustajille.

Fintrafficin Liikennetilanne-palveluun pääset tutustumaan osoitteesta liikennetilanne.fintraffic.fi

 

Jaa

Liitetiedostot