Hyppää pääsisältöön
Maantieliikennettä, autoja ja valokeiloja

Apua ruuhkien välttämiseen - Fintraffic hyödyntää Wazen reaaliaikaista ajoaika- ja ruuhkatiedotusta Kehä III:lla

Julkaistu 29.3.2023

Fintrafficin tieliikenteenohjaus hyödyntää vuoden 2023 syksystä alkaen Wazen dataa Kehä III:n tiedotusopasteissa sujuvoittaakseen liikennettä. Fintraffic on mukana Waze for cities -ohjelmassa, jossa kumppanit voivat hyödyntää Wazen keräämää liikennedataa ja jakaa myös omaa dataa Wazelle.

Ajoajan poikkeama- ja ruuhkatiedotus otetaan ensimmäisenä käyttöön Kehä III:lla välillä Valtatie 1 Turunväylä–Valtatie 7 Porvoonväylä vaihtuvissa tiedotusopasteissa.

- Liikenteen sujuvoittamiseksi tulemme ottamaan käyttöön syksystä alkaen Wazen reaaliaikaista liikennedataa Kehä III:lla ajoaika- ja ruuhkatiedotukseen tiellä liikkujille. Autoilijat näkevät Kehä III:n tieosuudella ajaessaan vaihtuvista tiedotusopasteista oletetun ajoajan poikkeamat ja ennakkotiedon ruuhkautuneesta tieosuudesta. Voimme Wazen avulla tuoda reaaliaikaista liikennetiedotusta Kehä III:lla liikkuville, Fintrafficin palvelupäällikkö Jarkko Johansson kertoo.

Vastavuoroisesti Waze hyödyntää Fintrafficin sovelluskehittäjille suunnatun, avointa dataa jakavan Digitraffic-palvelun kautta liikennetiedotteita.  Waze on maailman suurin yhteisöllinen liikenne- ja navigointisovellus, joka kertoo reaaliajassa poikkeuksista liikenteessä.

- Waze kertoo tiellä liikkujille välittömästi ruuhkatilanteista, kuten työmaista ja onnettomuuksista. On hienoa voida tarjota yhä kattavampaa palvelua ja ajantasaisia liikennetiedotteita Waze-sovelluksessa. Suomessa on jo kymmeniä tuhansia Wazen käyttäjiä ja maailmanlaajuisesti käyttäjiä on jopa 140 miljoonaa. Mobiilisovelluksen suosio on nopeassa kasvussa, Wazen Suomen yhteisöstä kerrotaan.

Wazen tärkeimmät ominaisuudet ovat suomenkielinen käyttöliittymä ja puheopastus, nopeusrajoitukset, reaaliaikaiset liikenneraportit, ilmaiset, säännölliset ja automaattisesti latautuvat karttapäivitykset sekä kohdehaku monilla erilaisille tavoilla. Wazen voi ladata iPhone- ja Android-älypuhelimiin mobiilisovelluskaupoista.

Fintrafficin tavoitteena on entistä kattavampi tietopohja liikenteen ja logistiikan käyttäjille. Tähän tarvitsemme tiivistä yhteistyötä liikenteen eri osapuolten kanssa. Siksi rakennamme liikenteen dataekosysteemiä sekä kehitämme alustapalveluita.

 

 

Jaa