Hyppää pääsisältöön
Alusliikenneohjaajia meriliikennekeskuksessa

Fintrafficin meriliikennekeskus esti viime vuonna 21 mahdollista alusten karilleajoa

Julkaistu 27.1.2023

Fintrafficin meriliikenteenohjauksessa estettiin vuonna 2022 peräti 21 mahdollista alusten karilleajoa. Tämä käy ilmi juuri valmistuneesta Fintrafficin meriliikenteenohjauksen karilleajojen estojen vuositilastoinnista.

Fintrafficin meriliikenteenohjauksen tehtävänä on varmistaa merenkulun turvallisuus ja sujuvuus Suomen rannikolla, sen läheisyydessä olevilla kansainvälisillä merialueilla sekä Saimaan syväväylällä. Vuonna 2022 yhtiö esti 21 mahdollista alusten karilleajoa, joista 18 estettiin Suomen rannikon alueella ja kolme Suomen vastuulle kuuluvien kansainvälisten merialueiden valvonta-alueella.

”Huolehdimme meriliikennekeskuksissamme alusliikenteen, kuten rahtialusten ja matkustajalaivojen turvallisesta kulusta ympäri vuorokauden, vuoden kaikkina päivinä. Viime vuonna estämistämme mahdollisista karilleajoista kaikissa oli kyse tilanteesta, jossa alus oli suuntaamassa kohti matalikkoa, mutta muutti kurssiaan yhteydenotostamme. Meriliikennekeskus antoi myös kuusi kertaa navigointiapua, jolla varmistettiin alusten turvallista kulkua väyläalueella”, kertoo Fintrafficin meriliikenteenohjauksesta operatiivinen johtaja Sari Talja.

Fintrafficin meriliikenteenohjaus varmistaa meriväylillämme ulkomaankaupan ja kotimaan vesiliikenteen häiriöttömän toiminnan. Fintrafficin meriliikennekeskuksissa huolehditaan 24/7/365, että alusliikenne on turvallista, sujuvaa ja häiriötöntä.

Fintrafficin meriliikenteenohjaus pyrkii omalta osaltaan varmentamaan Suomen merenkulun turvallisuutta, kilpailukykyä ja älykkään meriliikenteen syntyä. Kehitystyötä tehdään etenkin ydinpalveluissa liikenteenohjauksessa ja -hallinnassa, jonka lisäksi yhtiö kehittää uusia palvelumalleja muun muassa tieto- ja tilannekuvapalveluihin. Yhtiö ylläpitää ja kehittää myös yhtä maailman laajimmista meriliikenteen ohjauksen järjestelmistä.

Muita ajankohtaisia uutisnostoja löydät täältä:

https://www.fintraffic.fi/fi/uutiset/alusliikenteen-masters-guidet-digitalisoituvat

https://www.fintraffic.fi/fi/uutiset/fintrafficin-meriliikenteenohjauksessa-kaynnissa-alusten-kohtaamis-ja

https://www.fintraffic.fi/fi/uutiset/fintrafficin-meriliikenteenohjaus-mukana-ykn-ilmastokokouksen-green-shipping-challengessa

Jaa