Hyppää pääsisältöön
henkilöstöä 3 henkilöä

Töissä meillä

Liikutamme maalla, merellä ja ilmassa. Teemme Fintrafficissa yli 1100 ammattilaisemme voimin töitä sen eteen, että liikenne sujuu turvallisesti ja vastuullisesti kaikissa liikennemuodoissa - kaikkina aikoina.

Tule mukaan huipputiimiin!

Avoin, rohkea ja vastuuta ottava yrityskulttuurimme sekä osaavat ihmiset tämän takana tekevät meistä sen mitä olemme tänään.

Liikenteenohjauksen edelläkävijänä tuemme henkilöstöämme elinikäisen oppimisen metodein. Olemme ylpeitä siitä, että riveissämme seisoo satoja alansa eturivin osaajia sekä liikenteenohjauksessa että sen jatkuvassa kehittämisessä.

Tarjoamme työntekijöillemme monipuolisia tehtäviä liikennesektorin näköalapaikalta. Meillä työskentelevät rautatieliikenteen ohjaajat, esihenkilöt ja suunnittelijat sekä lennonjohtajat, järjestelmäasiantuntijat, alusliikenneohjaajat, tieliikenneoperaattorit, palvelumuotoilijat, viestinnän ammattilaiset, data-analyytikot ja monet muut alansa huippuosaajat.

Henkilöstömme on sitoutunutta ja meillä tehdään pitkiä työuria. Tarjoamme urapolkumahdollisuuksia ja kannustamme henkilöstöämme hakemaan sisäisesti avoimiin työpaikkoihimme. Työntekijöidemme keski-ikä on 45,5 vuotta.

Suurin osa Fintrafficin henkilöstöstä (74%) työskentelee operatiivisissa tehtävissä. Noin 14 % työskentelee asiantuntijatehtävissä, 9 % esihenkilötehtävissä ja 3 % johtotehtävissä. Tällä hetkellä suurin osa henkilöstöstämme on miehiä ja etenkin operatiivisissa tehtävissä työskentelee huomattavasti enemmän miehiä (79%) kuin naisia (21%). 

Kysyimme fintrafficlaisilta suosittelisivatko he ammattiaan myös muille naisille? 

”Suosittelen lennonjohtajan ammattia myös naisille. En pidä sukupuolta minään tekijänä ammattikunnassamme, vaikka ollaankin miesvaltaisella alalla. On helppoa olla naislennonjohtaja, sillä meillä vallitsee arvostus ja tasa-arvo.”
Selina, lennonvarmistus, Vantaa

”Tämä työ ei katso sukupuolta, enemmänkin luonnetta. Voin suositella tehtävää kenelle tahansa jos tykkää olla ihmisten kanssa, liikkua ja laittaa itsensä likoon hyvin erilaisissa tilanteissa. ”
Annika, raideliikenteenohjaus, Oulu

Mikä kannustaisi naisia hakeutumaan alalle? 

"Vanhoja mielikuvia päivittämällä ja lisäämällä tietoisuutta siitä, minkälaista lennonjohtajan työ käytännössä on ja minkälaisia ominaisuuksia siihen vaaditaan."
Sofia, lennonvarmistus, Vantaa

"Tekniikan- ja liikenteenalat ovat todella laajoja sekä monimuotoisia, joten tehtäväkentän laajempi esittely voisi herättää enemmän mielenkiintoa hakeutua alalle. Ja pinttyneet käsitykset voivat olla este harkita koko alaa, erityisesti nuorilla."
Sanna, tieliikenteenohjaus, Turku

Mikä tekee henkilöstömme työstä mielenkiintoista?

"Päivinä, joina estetään onnettomuuksia, työ on todella palkitsevaa, tulee hyvä fiilis siitä, että oltiin mukana pelastamassa luontoa, ihmisiä sekä kalustoa. Varmistammekin toiminnallamme turvallisen ja sujuvan meriliikenteen sekä suojelemme herkkää meriympäristöä. Ei mikään pieni juttu siis, vaan asia, josta voi olla todella ylpeä."
Jockum, alusliikenteenohjaus, Turku

"Ykkösjuttu on se, että koskaan ei voi tietää mitä päivä tuo tullessaan. Yksikin puhelinsoitto voi kääntää rauhallisen päivän päälaelleen. Toisaalta sitä toivoo, ettei mitään ihmeellistä tapahdu, mutta erikoisemmat tapahtumat ovat kuitenkin kaikkein mielenkiintoisimpia selvittää."
Jouni, käyttöpäivystäjä, Tampere

Miten päädyit alalle? 

"Opiskelen liikennealan insinööriksi ja tieliikennekeskustoiminta tuli tutuksi työharjoittelun kautta ensimmäisen kerran kesällä 2019. Tämän jälkeen tein joustavasti työvuoroja opiskelujeni ohessa, kunnes nyt tammikuussa aloitin vakituisena liikennepäivystäjänä."
Frans, tieliikenteenohjaus, Tampere

"Olen jo lapsesta asti ollut kiinnostunut lentokoneista, lentämisestä, lentokentistä ja kaikesta ilmailuun liittyvästä, joten lukion suoritettuani minulla, oli selkeänä päämääränä päästä työskentelemään ilmailualalle. Tämä tavoite toteutuikin parhaalla mahdollisella tavalla, kun pääsin opiskelemaan lennonjohtajaksi Avia Collegeen.”
Sofia, lennonvarmistus, Vantaa

Fintrafficlaiset kertovat 

Raiteiden sankarit: Turvallisuusasiantuntija Niina

Fintrafficin henkilöstö kertoo työstään. Vuorossa Fintrafficin raideliikenteenohjauksen turvallisuusasiantuntija Niina.

Raiteiden sankarit: Käyttöpäivystäjä Jouni

Käyttöpäivystäjä Jouni kertoo työstään Fintrafficin käyttökeskuksessa.

Raiteiden sankarit: Vuoroesimies Anni

Fintraffic raideliikenteenohjauksen vuoroesimies Anni kertoo työstään.

Raiteiden sankarit: Liikenteenohjauksen asiantuntija Aki

Fintraffic raideliikenteenohjauksen asiantuntija Aki kertoo työstään.

Fintrafficin tekijät: Palvelupäällikkö Heli

Palvelupäällikkö Heli kertoo työstään ekosysteemi- ja teknologiapalvelutiimissä.

Fintrafficin tekijät: Millaista on työ meriliikennekeskuksessa?

Samu kertoo työstään meriliikennekeskuksessa.

Töissä Fintrafficissa – Mitä tapahtuu meriliikenteen järjestelmien ja palveluiden kehityksessä?

Ääneen pääsevät johtaja Jouni Patrakka ja hankepäällikkö Olli Soininen.

Fintrafficin tekijät – Mistä kaikesta tieliikennekeskus huolehtii?

Mika kertoo työstä tieliikennekeskuksessa.

Töissä Fintrafficissa - simulaattorikoira Veeti

Simulaattorikoira Veeti ei ole vielä täysin valmis torniin, mutta intoa ei kyydistä ainakaan puutu!