Hyppää pääsisältöön

Tero Ojanperä Liikenteenohjausyhtiö Fintraffic Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi

Julkaistu 29.3.2021

Liikenteenohjausyhtiö Fintraffic Oy:n varsinainen yhtiökokous on vahvistanut yhtiökokouksessaan vuoden 2020 tilinpäätöksen. Yhtiökokous päätti hallituksen ehdotuksen mukaisesti, ettei tilikaudelta jaeta osinkoa.

Yhtiökokous myönsi hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle vastuuvapauden.

Hallitus

Yhtiökokous päätti, että hallituksessa jatkavat:

  • Juha Majanen, oikeustieteen kandidaatti
  • Kirsi Nuotto, filosofian maisteri
  • Teemu Penttilä, oikeustieteen kandidaatti
  • Seija Turunen, kauppatieteen maisteri

Hallitukseen uusiksi jäseniksi valittiin:

  • Tero Ojanperä, tekniikan tohtori
  • Karri Salminen
  • Mari Puoskari, diplomi-insinööri

Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Tero Ojanperä. Ojanperä on yksi tekoälyratkaisuja kehittävän Silo AI -yrityksen perustajista ja Aalto-yliopiston työelämäprofessori. Ojanperä on työskennellyt aiemmin vuosia johtotehtävissä Nokiassa.

”Alustatalous ja digitalisaatio ovat monella alalla auttaneet entistä parempien palveluiden kehittämisessä asiakkaille. Liikenteessä digitalisaatio edistää vahvasti ihmisten ja tavaroiden nykyistä sujuvampaa liikkumista ja päästöjen vähentämistä. Suomelle avautuu tämän kehityksen ansiosta merkittäviä mahdollisuuksia luoda liikenne- ja logistiikkapalveluissa uutta kansainvälistä liiketoimintaa. Fintraffic on kansainvälisesti ainutlaatuinen yhtiö tuottaessaan palveluita kaikille liikennemuodoille, ja siksi sen merkitys liikenteen uudistajana ja kehittäjänä on iso. On hienoa päästä mukaan rakentamaan liikenteen tulevaisuutta yhdessä Fintrafficin ammattilaisten ja sidosryhmien kanssa”, hallituksen puheenjohtaja Tero Ojanperä sanoo.

Hallituksen jäsenet esitellään yhtiön kotisivuilla osoitteessa https://www.fintraffic.fi/fi/hallinto.

Hallituksen palkkiot

Hallituksen palkkiot pysyivät ennallaan. Hallituksen jäsenille maksetaan kuukausipalkkio ja kokouspalkkiot.

Tilintarkastajan valinta

Yhtiökokous valitsi jatkamaan yhtiön tilintarkastajana Ernst & Young Oy tilintarkastusyhteisön. Päävastuullisena tilintarkastajana toimii KHT, JHT Mikko Rytilahti.

 

Jaa