Hyppää pääsisältöön

Tekninen valvomo on nyt Liikenteen laadun valvomo

Fintraffic on tunnistanut yhdessä Väyläviraston kanssa tarpeen rautateiden liikenteen laadun kehittämiselle. Kehityksen eteenpäin vieminen tarvitsee lähtödatan laadun parantamista, mutta myös kaikkien niiden tapausten havainnointia, jotka vaikuttavat sekä laatuun että täsmällisyyteen.

”Olemme Väyläviraston kanssa tunnistaneet, että nykyisen kaltaisen teknisen valvomon kehittämiselle ei ole enää edellytyksiä. Tämän perusteella olemmekin päättäneet lopettaa teknisen valvomon kehittämisen ja lähteä muuntamaan teknisen valvomon toimenkuvaa sekä roolia kokonaisuudessa. Jatkossa kohdistamme valvomon toimintaa enemmän liikenteen laatuun, mutta kuitenkin edelleen toteutamme vanhoja teknisen valvomon toimia”, kertoo ohjauskeskuspäällikkö Janne Tunturi Fintraffic Raiteesta.

Tekninen valvomo on nimensä mukaisesti valvonut rataverkon teknistä puolta kuten kuumakäynti-ilmaisimien toimintaa, pyörävoimalaitteiston toimintaa, virroitinkameroiden kuvia ja erilaisia kiinteistöteknisiä laitteistoja sekä näiden kaikkien edellä mainittujen hälytyksiä. Nimenmuutoksen taustalla on toiminnan muutos kohti tulevaisuutta. Valvomon rooli vanhojen toimintojen lisäksi kasvaa datan oikeellisuuden ja tiedon jakamisen saralla.

”Monet nykyiset valvomotoiminnot tähtäävät automaattisempaan toimintaan, joka taas antaa mahdollisuudet muutosten toteuttamiselle. Työpajoissa syntyi monia kehitysaihioita, joita aloitamme konkretisoimaan. Valvomolla tulee olemaan keskeinen rooli koko rataverkon häiriönhallinnan parantamisessa”, Liikenteen laadun valvomon asiantuntija Henri Turkia kiteyttää.

Jaa