Hyppää pääsisältöön
Sinistä grafista taustaa

Tavoitteena kehittää entisestään Saimaan VTS-alueen alusliikennepalvelun toimintavarmuutta – alkamassa muutosneuvottelut

Julkaistu 29.9.2022

Fintrafficin meriliikenteenohjaus käynnistää muutosneuvottelut, jotka koskevat sen Lappeenrannan toimipisteen henkilöstöä. 

Muutosneuvotteluiden taustalla on yhtiön tarve kehittää palvelutuotantoaan entistä toimintavarmemmaksi, huomioida kasvaneet kyber- ja tietoturvauhat sekä tehostaa samalla toimintojaan. Jos suunnitelma toteutuu, Saimaan VTS-aluetta kyettäisiin jatkossa palvelemaan osana aiempaa suurempaa kokonaisuutta, kun palvelua olisi mahdollista tuottaa Länsi-Suomen meriliikennekeskuksesta Turusta. Tämä mahdollistaisi nykyistä joustavamman palvelutuotannon muuttuvissa tilanteissa. Myös teknisen tuen 24/7-päivystys Turussa varmistaisi nykyistä nopeamman reagoinnin eri vika- ja huoltotarpeisiin.  

Muutosneuvottelut koskevat kaikkiaan seitsemää Fintrafficin meriliikenteenohjauksen Lappeenrannan toimipisteen työntekijää, joille kaikille on suunnitteilla tarjota alusliikenneohjaajan työtä jatkossa Turusta. Neuvottelut alkavat 4.10.2022.

Jaa