Hyppää pääsisältöön
3 fintrafficlaista työntekijää

Liikenteenohjaus, digipalvelut ja avoin data vauhdittavat Suomea liikenteen edelläkävijäksi

Julkaistu 3.11.2022

Vuosittainen Fintrafficin strategiahuolto on saatu päätökseen. Päämääränämme on edelleen maailman turvallisin, sujuvin ja ympäristöystävällisin liikenne.

”Visiomme ja strategiamme suunta ja tavoitteet eivät ole muuttuneet. Olemme kuitenkin konkretisoineet keskeisten ohjelmiemme sisältöä ja toimenpiteitä. Jatkossakin tekemisemme ytimen muodostavat korkealaatuiset liikenteenohjauspalvelut, jotka antavat meille vahvan selkänojan kehittää digipalveluitamme ja avoimen datan jakelua asiakkaille ja koko liikenteen ekosysteemille. Kiinnitimme strategian vuosihuollossa erityistä huomiota digipalveluiden kehittämisen suuntaan ja toimenpiteisiin. Myös vastuullisuus säilyy tekemisemme ytimessä, ja meille se tarkoittaa erityisesti huolenpitoa ihmisistä, ympäristöstä, turvallisuudesta, taloudesta ja hyvästä hallinnosta”, sanoo toimitusjohtaja Pertti Korhonen.

”Liikenteenohjauksen kehittämisessä panostamme toimintavarmuuteen ja häiriöiden sietokyvyn parantamiseen sekä liikenteenohjaajien työkalujen modernisointiin. Nämä ovat useamman vuoden kestäviä investointihankkeita”, Korhonen jatkaa.

Fintraffic tarjoaa muun muassa liikenteenohjauksessa syntyvää dataa ja koko talon asiantuntemusta entistä rohkeammin muiden käyttöön. Uskomme, että keräämällä, rikastamalla ja jakamalla dataa, voimme auttaa koko liikennealaa parantamaan palveluitaan matka- ja kuljetusketjuissa. Tästä meillä on jo hyviä käytännön esimerkkejä, kuten junien reaaliaikaiset sijaintitiedot VR:n asiakaspalvelukanavissa tai merellisten toimijoiden tiedon vaihtoa vauhdittava satamasovellus, joka on otettu laajasti käyttöön.  

”Liikennealalla ei olla aikaisemminkaan tehty töitä siiloissa, mutta tarjoamamme tiedon hyödyntäminen liimaa koko liikennealan yhteen uudella tavalla. Fintraffic on suunnannäyttäjä, joka saa koko alan toimimaan entistä tiiviimmin yhdessä. Työmme tulokset tekevät suomalaisten arjesta sujuvampaa ja helpompaa sekä yhteiskunnasta entistä kestävämmän ja tuottavamman. Jatkossa olemme entistä tiiviimmin suomalaiskotien ja –yritysten arjessa”, kertoo teknologia- ja ekosysteemijohtaja Janne Lautanala.

Työn muutos – ainutlaatuinen paikka oppia uutta

Kun Fintraffic uudistuu, myös työarkemme kehittyy. Automaatio ja digitalisaatio tuovat uutta työnkuviimme ja tapaamme tehdä töitä. Kehittyvät järjestelmät ja kasvava automaatio parantavat vähitellen työskentelyolosuhteita. Tehtävämme on etsiä ja löytää automaatiosta tukea liikenteenohjauksen arkeen. Tavoittelemme sitä, että meillä jokainen voi oppia ja kehittyä yhdessä kollegoiden kanssa.

”Rakennamme yhteistä kulttuuria ja työtapoja. Tähtäämme siihen, että olemme haluttu työpaikka, jossa on kovan luokan osaajia ja mahtava tehdä töitä. Työmme on merkityksellistä ja haluamme tehdä sitä hyvällä fiiliksellä. Yhteinen suuntamme tarjoaa meille kaikille paljon ainutlaatuisia mahdollisuuksia oppia uutta. Rakennamme Fintrafficista entistäkin yhtenäisempää, osaavampaa ja vahvempaa kokonaisuutta. Toiveenani on, että yhdessä kehittäisimme yrityskulttuuria, joka on hyväntahtoinen, avoin ja kannustava”, kertoo henkilöstöjohtaja Hanna Hovi.

Strategian ydinkohdat

Visio: Maailman turvallisin, sujuvin ja ympäristöystävällisin liikenne.

Missio: Maailman parasta liikenteenohjausta ja älykkäitä palveluja liikenteelle. Yhdessä.

Arvot: Turvaamme, välitämme ja näytämme suuntaa. Yhdessä.

Strategiset ohjelmat (keinot, joilla toteutamme strategiaamme):

  1. osaaminen, johtaminen ja yrityskulttuuri
  2. tehokkaat ja toimintavarmat prosessit
  3. kyvykäs ict-arkkitehtuuri
  4. liikenteenohjauksen kehittäminen
  5. tuotteistetut digitaaliset ekosysteemipalvelut
  6. arvoa tuottava liikenteen ekosysteemi

Jaa