Hyppää pääsisältöön

Fintrafficin uusi talous- ja rahoitusjohtaja syttyy talouden prosessien kehittämisestä ja tahtoo lisätä läpinäkyvyyttä

Julkaistu 20.10.2021

Lokakuun alussa Fintrafficin Talous- ja rahoitusjohtajana (CFO) aloitti Minna Kahri, vastuullaan konsernin talouden ja rahoituksen johtaminen ja kehittäminen. Minnalla on monipuolinen ja pitkä kokemus mm. talousjohtamisen kokonaisuudesta, johdon laskentatoimesta ja taloudellisten mallien rakentamisesta yrityksen ohjaukseen ja seurantaan. Mutta kuka on Minna ja millaisia ajatuksia hänellä on Fintrafficin talouden kehittämisestä?

Vahva halu ymmärtää liike-elämää

Koulutukseltaan Minna on Tuotantotalouden diplomi-insinööri ja rahoituksen MBA. Hän on työskennellyt suomalaisissa perheyrityksissä ja PE-sektorilla talouden kehityksen parissa. Viimeiset viisitoista vuotta Minna on työskennellyt talousjohtajana yrityksissä, joissa on ollut suuria muutoshankkeita ja prosessien rakennustyötä.

- Ei ole sattumaa, että olen hakeutunut juuri talousalalle, sillä numerot ovat aina olleet lähellä sieluani sekä kipinä liike- ja elinkeinoelämään vahva. Olen kehityshaluinen ja sisukas tyyppi, jolla on vahva tahto mennä aina eteenpäin. Polkuni talouden parissa on ollut pitkä, ja uskon kädenjälkeni näkyvän edelleen monissa yrityksissä, joissa olen työskennellyt urani aikana, kertoo Minna.

Minnalla on halu ymmärtää liike-elämää, joka on läsnä ympärillä koko ajan ja linkittyy kaikkeen yrityksen toimintaan. Yhtiön toimintaa mallinnetaan usein avainlukujen kautta, mutta Minna haluaa ymmärtää kokonaisuutta ja tapahtumia lukujen taustalla syvemmin. Hän kertoo olevansa parhaimmillaan, kun saa mallintaa toimintaa talouden keinoin yhteistyössä liiketoiminnan kanssa ja luoda konseptoituja toimintatapoja.

Positiivinen mielikuva Fintrafficista vahvistui tutustuessa

Kun Minna sai keväällä puhelun Fintrafficin talousjohtajan työstä, oli perusmielikuva yrityksestä positiivinen: julkisen median kautta oli syntynyt hyvä kuva yhtiöstä ja sen aktiivisesta tiedonjaosta. Yhtiö oli tuttu myös harrastuksen kautta, sillä aktiivisena veneilijänä Minna on kuunnellut paljon VTS-tiedotteita. Tutustuessaan Fintrafficiin tarkemmin, Minna ymmärsi, kuinka moniulotteisesti yhtiö kytkeytyy jokaisen suomalaisen arkeen.

- Minusta on hienoa, kuinka Fintrafficissa mietitään tärkeän perustehtävänsä lisäksi, kuinka asioita voidaan viedä seuraavalle tasolle ja mitä palveluita voidaan tarjota lisää. Vastuullisuus tuo työhön syvempää merkitystä, pohtii Minna.

Minnaan tekivät vaikutuksen yhtiön vahva missio ja arvot, innostava ja luottamusta herättävä tapa kommunikoida sekä avainhenkilöistä huokunut ammattitaito. Hän näki mahdollisuuden kehittää Fintrafficissa omaa osaamistaan julkisella puolella pitkän yksityisellä puolella tehdyn uran jatkona.

Visiona yhdessä tekemisen malli ja läpinäkyvyyden lisääminen

Minnalle on tärkeää kehittää Fintrafficissa talouden näkökulmasta yhdessä tekemisen mallia sekä lisätä läpinäkyvyyttä organisaation eri tasoilla. Hän näkee digitaalisuuden tuovan valtavasti mahdollisuuksia työhön.

- Prosessien kehittämisestä hyötyy yhtiö, mutta tässä tapauksessa myös koko yhteiskunta. Erityisesti toimintojen ennustettavuuden parantaminen taloudellisesta näkökulmasta rakentaa läpinäkyvyyttä tulevaisuuteen. Tahdon, että talouden ennustettavuudesta tulee osa arkipäivää Fintrafficissa, kertoo Minna.

Minnaa inspiroi työssään yhdessä onnistuminen ja asioiden kehittyminen eteenpäin. Hänestä on ollut hienoa, kuinka avoimesti ja positiivisesti hänet on otettu Fintrafficin henkilöstön toimesta vastaan.

- Meillä on täällä huippuporukka, ja on todella mukava päästä tekemään heidän kanssaan töitä. Haluan, että muistamme pysähtyä kurkkaamaan parin vuoden päästä olan yli, kuinka paljon olemme saaneet aikaan. Eteenpäin meneminen luo tyytyväisyyttä, ja olo on taas motivoitunut suunnittelemaan seuraavia askeleita, pohtii Minna.

Jaa