Hyppää pääsisältöön
Heli Pirttiniemi - haastattelukuva

Fintrafficin tekijät: Heli Pirttiniemi – palvelupäällikkö, jolla on salainen ase

Julkaistu 3.12.2021

Mitä palvelupäällikön työhön kuuluu? Tätä tehtävää meille valottaa Ekosysteemi- ja teknologiapalvelut yksikön Heli Pirttiniemi. 

 

Millainen tiimi teillä työskentelee yhdessä?

- Yksikössämme työskentelee kahdeksan henkilöä, joista kaksi henkilöä työskentelee samanlaisissa tehtävissä. Kollegani kanssa teemme tiivistä yhteistyötä kahden muun tiimiläisemme kanssa, joiden vastuualueet liittyvät meidän päivittäiseen tekemiseemme. Näitä ovat esimerkiksi käyttöoikeuksiin, dokumenttienhallintaan, intraan, työtiloihin, ympäristöjen integraatioihin ja lisensseihin liittyvät asiat.

 

Mitä kaikkea palvelupäällikön työnkuvaasi kuuluu?

- Vastaan tällä hetkellä lennonvarmistuksen toimistoverkon ja perustietotekniikkapalveluiden toimivuudesta. Ohjaan ja autan siellä olevia toimittajia työtehtävien parissa. Toimin myös IT-puolen koulutusten koordinaattorina ja koulutan konsernin henkilöstöä meidän vastuullamme olevien järjestelmien käytössä.

Erilaisten järjestelmien pääkäyttäjyys kuuluu myös työnkuvaani. Eli muutamana esimerkkinä vastaan lennonvarmistuksen dokumentin-, asian- ja sopimustenhallintajärjestelmästä, ja joulukuun alusta lähtien koko konsernin vastaavasta järjestelmästä. Tämän lisäksi esimerkiksi meidän sähköinen allekirjoitusjärjestelmämme on vastuullani.

 

Minkälaisissa projekteissa olet mukana?

- Kaikenlaisissa projekteissa, joissa tarvitaan IT-näkökulmaa. Tällaisia ovat olleet muun muassa lennonvarmistuksen digitalisaatioprojektin määrittelyvaihe, sopimuksenhallintajärjestelmän laaja käyttöönotto ja nyt tuleva verkko-oppimisympäristön hankinta.

 

Mitä teet päivän aluksi tavallisena työpäivänä?

- Päivän aluksi otan kupin teetä! Sen jälkeen katson, onko sähköpostiini tullut illan tai yön aikana kiireellistä edistettävää. Jos minulla on vain muutama kokous päivässä tai jopa täysin kokousvapaa päivä edistän meneillään olevia projekteja, teen ongelmanratkaisua vastuullani olevien järjestelmien parissa tai opastan konsernin henkilöstöä työkalujen käytössä.

 

Mistä nautit työssäsi eniten?

- Kohtaamisista erilaisten henkilöiden kanssa. Kun huomaan, että olen pystynyt joko koulutuksen tai ongelmanratkaisun avulla tuomaan henkilölle ”ahaa-elämyksen” ja avun sen hetkiseen tarpeeseen.

Yksikään päivä ei ole samanlainen ja se tekee tästä työstä mielenkiintoista. Vaikka olisin suunnitellut koko viikon työtehtävät etukäteen, on enemmän sääntö kuin poikkeus, että tilalle tulee joku kiireellisempi tai akuutimpi tehtävä, jonka pariin on riennettävä saman tien. Jos esimerkiksi jokin järjestelmä lakkaa toimimasta, selvitämme aivan aluksi, onko vika meidän päässämme vai toimittajan puolella ja miten asia saadaan selvitettyä. Varmistamme myös samalla, että vastaavaa ei tapahtuisi tulevaisuudessa.

 

Millaista erityisosaamista sinulla on, joka on erityisen arvokasta kyseisessä tehtävässäsi?

- Pidän kouluttamisesta ja se näkyy positiivisena ja rauhallisena asenteenani. Ei haittaa, vaikka kuinka monta kertaa henkilö kysyy samaa asiaa, neuvon sen aina uudestaan ja uudestaan. En pelkää haasteita vaan olen valmis etsimään niihin ratkaisuja ja toimintatapoja.

Olen hyvin kiinnostunut kokeilemaan asioita itsenäisesti, vaikka ne kuuluisivatkin toimittajien vastuulle. Haluan kehittää itseäni minua kiinnostavien kokonaisuuksien ympärillä ja haen itselleni jatkuvasti lisää oppia kurssien, seminaarien ja erilaisten tilaisuuksien kautta. Salainen aseeni on verkkopedagogiikan pätevyys, jonka olen hankkinut itselleni ja pystyn tekemään ja kouluttamaan oikeanlaisen verkko-oppimissisällön tuottamista.

 

Eli saako sinulta tulla kysymään apua kaikenlaisiin juttuihin?

- Kyllä saa! Jos en itse osaa neuvoa, niin etsin joko itse vastauksen asiaan tai sitten ohjaan henkilön kollegan juttusille.

Jaa