Hyppää pääsisältöön
rautatieasema, laiturialue

Fintrafficin raideliikenteenohjauksen uusi palvelukeskeinen organisaatio aloittaa 1.1.2023

Fintrafficin raideliikenteenohjaus (Fintraffic Raide) uudistaa toimintamallinsa ja organisaationsa vuoden 2023 alussa. Uudistusta on valmisteltu syksyn kuluessa yhdessä eri toimintojen kanssa, ja uudistusta on käsitelty 4.11.2022 päättyneissä muutosneuvotteluissa.

Teknologian murros, Digirata-hankkeen eteneminen, datan hyödyntämisen merkityksen kasvu, sekä yhtiön roolin vahvistuminen koko rautatiejärjestelmän kehittämisessä kiihdyttävät osaltaan muutostarvetta. Nykyinen organisaatiorakenne ei täysin tue tämän kehityksen mukaista toimintaa, sillä se on rakennettu vastaamaan yhtiön aiempiin tavoitteisiin ja tarpeisiin. Uudistuksella tähdätään organisaatiomalliin, joka vahvistaa asiakas- ja palvelulähtöisyyttä,​ yksinkertaistaa toimintaa sekä terävöittää kehittämistyötä. Lisäksi sillä halutaan selkiyttää rooleja ja vastuita sekä uudistaa johtamismallia. Muutoksella vastataan entistä voimakkaammin tulevaisuuden tavoitteisiin, toimintaympäristön muuttuviin vaatimuksiin sekä kunnianhimoisen strategian toteutumiseen.

Fintrafficin raideliikenteenohjauksen tuottamat palvelut ovat 1.1.2023 alkaen:

  • Liikenteenohjaus- ja hallintapalvelut
  • Digiradan kehitys- ja verifiointipalvelu
  • Digitaaliset ekosysteemipalvelut

"Meille on kaikissa tilanteissa tärkeintä huolehtia raideliikenteen turvallisuudesta ja sujuvuudesta. Liikenteenohjauksen ja -hallinnan palvelut ovat jatkossakin kaiken tekemisemme kivijalka. Voimme parantaa palveluidemme laatua ja vaikuttavuutta asiakkaille hyödyntämällä täysimääräisesti teknologian, datan ja Digirata-hankkeen tarjoamat mahdollisuudet. Junaliikenteen suosiota halutaan Suomessa kasvattaa, ja tämä on keskeinen tavoite myös meille tulevina vuosina. Näihin tavoitteisiin ja strategiamme toteutumiseen uusi organisaatiomalli ja toimintatapa omalta osaltaan vastaavat”, sanoo toimitusjohtaja Pia Julin.

Mahdollisuus vaikuttaa rakenteeseen, urapolkuihin ja kehittämiseen

Yhteistoimintalain mukaiset muutosneuvottelut käytiin neuvottelun piirissä olevan henkilöstön kanssa syksyn aikana. Vuorovaikutteisessa prosessissa neuvottelukertoja kertyi seitsemän. Uuden organisaatiomallin suunnitteluun oli jokaisella mahdollisuus vaikuttaa.

Organisaatiomallilla vastataan myös henkilöstön odotuksiin, mm. työnkuvat ja vastuut selkiytyvät, kehitystyötä johdetaan yhtenä kokonaisuutena, ja innovatiivisuudelle vapautuu aiempaa enemmän kaistaa. Uusi malli mahdollistaa myös uudenlaiset urapolut ja osaamisen kehittämisen vastaamaan muuttuvia tarpeita.   

Lisätiedot: Toimitusjohtaja Pia Julin

Jaa