Hyppää pääsisältöön
Alus ankkuroituna satamaan, lähikuva keulasta

Fintrafficin meriliikenteenohjaus mukaan jakamaan Baltic Sea Waste Fee -infoa

Julkaistu 7.4.2021

Fintrafficin meriliikenteenohjaus on lähtenyt mukaan Baltic Sea Action Groupin Itämeriyhteistyöhön jakamaan aluksille Baltic Sea Waste Fee -infoa.

Baltic Sea Action Groupin (BSAG) ideoima Baltic Sea Waste Fee -info tuo jatkossa tiedon jätteiden purun helppoudesta suoraan aluksille. Uuden infopaketin tavoitteena on saada kaikki alukset purkamaan kaiken jätteensä satamien vastaanottojärjestelmiin ja siten vähentää merenkulusta aiheutuvia päästöjä Itämereen.

Baltic Sea Waste Fee -infopaketti sisältää tietoa Itämeren satamien No Special Fee -maksujärjestelmästä ja sen sisällöstä. Infopaketista löytyy lisäksi linkitys satamien jätehuoltojärjestelyihin.

“Jaamme infopaketin meriliikenteenohjaajan ominaisuudessa Suomen kansallisilla ja Suomenlahden kansainvälisillä merialueilla liikkuville aluksille. On hienoa päästä mukaan Itämerityöhön”, kertoo laatu- ja ympäristöpäällikkö Kati Westerlund Fintrafficin meriliikenteenohjauksesta.

Suomen meriliikenteen toimijat yhteistyössä Itämeren hyväksi

Kansainväliset säädökset määrittelevät Itämeren sekä erityisalueeksi että erityisen herkäksi merialueeksi. Itämerellä on siksi voimassa merenkulkua sääteleviä erityismääräyksiä, jotka ovat tiukempia kuin monella muulla merialueella. Alukset voivat kuitenkin tietyin edellytyksin purkaa mereen esimerkiksi talousvesiä, käsiteltyjä käymälävesiä ja hienonnettua ruokajätettä. Laivoilta mereen päätyvät jätevedet ja ruokajäte kuormittavat Itämerta ja pahentavat entisestään rehevöitymistä ja happikatoa.

Baltic Sea Waste Fee -infon työryhmässä ovat mukana BSAG:n lisäksi Suomen Satamaliitto ry, Suomen Laivameklarit ry, Suomen Varustamot ry, Traficom, ympäristöministeriö sekä liikenne- ja viestintäministeriö.

Lue tuorein uutinen aiheesta https://www.bsag.fi/fi/uutisia/

Kuva: BSAG

Jaa