Hyppää pääsisältöön

Fintraffic Raide käynnistää yhteistoimintaneuvottelut Imatralla, Inkeroisissa ja Kotkassa

Fintraffic Raide Oy käynnistää yhteistoimintaneuvottelut, jonka kohteena on Imatran, Inkeroisen ja Kotkan toimintojen uudelleenjärjestelyt.

Fintrafficin raideliikenteenohjaus kehittää entisestään toimintansa turvallisuutta, toimintavarmuutta ja tehokkuutta. Tähän liittyen yhtiö harkitsee toimipaikkarakenteensa uudistamista ja isompien ohjauskeskusten vahvistamista siten, että Imatran, Inkeroisen ja Kotkan toiminnot yhdistettäisiin Kouvolan toimintoihin.

Muutoksen tekee osittain mahdolliseksi se, että Itä-Suomessa ollaan parhaillaan ottamassa käyttöön uutta kauko-ohjausjärjestelmää, joka mahdollistaa nykyistä laajempien alueiden ohjaamisen turvallisesti ja toimintavarmasti. Näin ollen toimintojen siirtyessä kauko-ohjauksen piiriin työtä voidaan toteuttaa ohjauskeskuksessa, jossa työskentelee samanaikaisesti useita liikenneohjaajia sekä muita operatiivista työtä tekevää henkilöstöä. Lisäksi ohjauskeskuksissa on esimerkiksi ympärivuorokautinen henkilökunnan läsnäolo. Tämä kasvattaisi osaltaan edelleen edellytyksiä parantaa toiminnan turvallisuutta ja luotettavuutta sekä jatkuvuuden varmuutta, kun esimerkiksi yksittäisen henkilön sairastuminen ei enää voi keskeyttää liikennettä.

Yhteistoimintalain 8. luvun mukaisten neuvottelujen piirissä ovat Fintraffic Raide Oy:n Imatran, Inkeroisen ja Kotkan toimipisteissä työskentelevät vakituiset liikenneohjaajat, yhteensä 11 henkilöä. Työnantajan suunnitelman mukaan työtä voitaisiin tarjota suurelle osalle Imatran, Inkeroisten ja Kotkan henkilöstöstä.

Neuvottelut alkavat torstaina 2.9.2021.

Jaa