Hyppää pääsisältöön
Kesäinen ilmakuva maantiestä, metsästä ja järvestä

Fintraffic mukana juhlistamassa Suomen luontoa

Suomesta tuli vuonna 2017 maailman ensimmäinen maa, joka virallisesti liputti luontonsa kunniaksi. Suomen luontoa juhlitaan jälleen 28.8. ja mukana tässä tärkeässä päivässä on myös Fintraffic.

Me Fintrafficissa teemme joka päivä työtä ympäristön hyväksi

Liikenne aiheuttaa viidenneksen Suomen ilmastopäästöistä. Teemmekin Fintrafficissa siksi määrätietoisesti töitä sen puolesta, että liikenne Suomessa olisi mahdollisimman vähäpäästöistä. Toteutamme sitä liikenteenohjauksen palveluilla sekä tuottamalla liikennetietoa ja digipalveluita loppukäyttäjille.

Keskeisiä keinojamme parantaa Suomen liikennejärjestelmän kestävyyttä ovat nämä:

• reaaliaikainen liikenteen tilannekuva ja sen jakaminen

• liikennejärjestelmän digitalisaatioasteen nostaminen

• ruuhkien torjunta, reitin ja nopeuksien optimointi

• matka- ja logistiikkapalveluiden kehityksen vauhdittaminen liikennetiedon ja ekosysteemipalveluiden avulla sekä eri liikennemuotojen integrointi

• joukkoliikenteen suosion edistäminen

• väyläinvestointien ja ylläpidon sekä väylien käytön optimointi

• tehokas ilmatilan hallinta

• raideliikenteen sujuvuuden edistäminen ja houkuttelevuuden parantaminen

• ympäristövahinkojen ja onnettomuuksien estäminen.

Kestävä ja ympäristön huomioiva liikenne syntyy yhteispelillä

Voimme kaikki vaikuttaa siihen, millaisen jalanjäljen Suomen luontoon jätämme. Esimerkiksi matkaketjujen tehostuminen digitalisaation avulla auttaa saavuttamaan merkittäviä päästö- ja kustannussäästöjä. Henkilöautoilun markkinaosuuden aleneminen nykyisestä noin 85 prosentista 80 prosenttiin henkilöliikenteen kilometreistä alentaisi liikenteen päästöjä laskennallisesti 300 000 CO2-tonnia vuodessa. Vastaavasti tavaralogistiikan ketjun tehostuminen prosentilla alentaisi kuljetusten päästöjä 44 000 CO2-tonnia vuodessa.

Meillä suomalaisilla on ainutlaatuinen tilaisuus. Vain meillä, ainoana maana maailmassa, kaikki liikennemuodot on koottu yhdeksi kokonaisuudeksi. Tämä antaa meille poikkeuksellisen etulyöntiaseman, joka kannattaa käyttää hyväksemme. Meillä on tilaisuus tehdä Suomesta älykkään liikenteen ja logistiikan mallimaa, ja luoda näin uutta työtä, palveluita ja kilpailukykyä – kestävästi ja ympäristön huomioiden.

Me Fintrafficissa otamme ympäristöasiat tosissamme ja teemme yli 1000 ammattilaisemme voimin töitä entistä ympäristöystävällisemmän liikenteen eteen. Lisää meistä löydät https://www.fintraffic.fi/fi/fintraffic/ymparisto.

Hyvää Suomen luonnon päivää!

Suomen luonnon päivä on luonnon juhlapäivä, jota vietetään elokuun viimeisenä lauantaina. Päivän tarkoituksena on koota suomalaiset yhteen juhlistamaan ja arvostamaan Suomen luontoa. Suomen luonnon päivää on vietetty vuodesta 2013.

Jaa