Hyppää pääsisältöön
Lähikuva paikallisjunasta

Raideliikenteen ammattilaispalvelut

Fintraffic sähköistää rautatieliikenteessä käytettyjä tiedonvälitysmenettelyitä. KUPLA-sovellus mahdollistaa sähköisen tiedonvälityksen veturinkuljettajan ja liikenteenohjauksen sekä liikenteenhallintajärjestelmien välillä. RUMA-sovellus parantaa ratatöiden turvallisuutta ratatyöryhmien paikantamisella sekä digitalisoimalla nykyisiä paperilomakkeita (kuten RT-ilmoitus ja LR-ilmoitus), jolloin liikenneohjaajalla ja ratatyöstä vastaavalla on aina samat tiedot käytettävissä ratatyöstä. LIIKE-järjestelmällä hallitaan ratakapasiteettia ja sen käyttäjiä ovat niin rautatieliikenteen harjoittajat kuin liikenteenohjaus sekä kapasiteettipyyntöjä käsittelevät henkilöt.

Juna- ja veturinkuljettajat – ohjeet KUPLA-sovelluksen käyttöön

KUPLA-päätelaite on jokaisen junan tai veturinkuljettajan tärkein apuväline. Siihen toimitetaan kaikki ajotehtävän kannalta olennaiset ajotiedot, kuten ennakkoilmoitukset, liikenteenohjauksen ilmoitukset, aikataulu, kokoonpanotiedot ja muu oleellinen tieto. KUPLA on määrätty käytettäväksi kaikessa aikataulutetussa rautatieliikenteessä Suomessa.

Lue KUPLA-sovelluksesta lisää täällä.

Rataurakoitsijat – ohjeet RUMA-sovelluksen käyttöön

Rataurakoitsijoille on olemassa oma mobiilialusta, RUMA. Sillä parannetaan ratatöiden turvallisuutta paikantamalla ratatyöryhmät sekä digitalisoimalla nykyisiä paperilomakkeita (kuten RT-ilmoitus ja LR-ilmoitus). Näin liikenneohjaajalla ja ratatyöstä vastaavalla on aina samat tiedot käytettävissä ratatyöstä. Lisäksi mobiilialustan tavoitteena on kehittää ratatöiden kapasiteetinhallintaa.

Lue RUMA-sovelluksesta lisää täällä.

Rautatieliikenteen harjoittajat – ohjeet LIIKE-sovelluksen käyttöön

LIIKE-järjestelmällä hallitaan ratakapasiteettia. Järjestelmän käyttäjiä ovat niin rautatieliikenteen harjoittajat kuin liikenteenohjaus sekä kapasiteettipyyntöjä käsittelevät henkilöt. Järjestelmän tarkoituksena on tarjota alusta Suomen junaliikenteen kapasiteetin joustavaan hakemiseen ja myöntämiseen rautatieliikenteen harjoittajille.

Lue LIKE-sovelluksesta lisää täältä