Hyppää pääsisältöön

Liikennemäärät

Tältä sivulta löydät Fintrafficin datasta koottuja rautatie- ja tieliikenteen liikennemääräraportteja.

Lisätietoja taulukoiden käyttöön saat Fintrafficin viestinnältä, jonka yhteystiedot löydät osoitteesta https://fintraffic.fi/fi/fintraffic/medialle.

Junamäärät

Junaliikenteen luvut koskevat kaupallista lähi-, kauko- ja tavaraliikennettä. Lukuihin ei ole laskettu muuta rataverkolla tapahtuvaa liikennettä (kuten työkoneet).

Tieliikennemäärät

Tieliikenteen liikennemäärät on kerätty Fintrafficin ylläpitämiltä LAM-pisteiltä (liikenteen automaattinen mittausasema), joita on tällä hetkellä koko maassa vajaat 500 kpl. Raporttien tunnuslukuna on LAM-pisteen ohittaneiden ajoneuvojen lukumäärä ja raportin alareunan nuolista ”< 1 of 4 >” voit tarkastella liikennemäärän muutosta eri näkökulmista: päivittäin, viikoittain tai juhlapyhittäin. Rajauksia aineistoon voi tehdä muun muassa ELY L-vastuualueen, maakunnan, ajoneuvoluokan tai halutun LAM-pisteen mukaan. Yksittäisten ajoneuvoluokkien osalta LAM-pisteen havaintotarkkuus voi olla heikko ja osa pisteistä ei rekisteröi kaikkia ajoneuvoluokkia, joten suosittelemme käyttämään pelkästään kevyet / raskaat luokittelua.

Edellisen päivän liikennemäärät päivittyvät kuviin kerran vuorokaudessa tyypillisesti klo 12 mennessä.

Lisää maantieliikenteen dataa löydät valmiina koosteina ja raportteina sivuiltamme täältä.

LAM-järjestelmän avoimen datan aineiston latauspalvelu on saatavilla Digitrafficistä.