Hyppää pääsisältöön

Muista liikenteessä: Veturinkuljettajien lakko ei pysäytä kaikkea liikennettä rataverkolla

Rautatiealan Unionin (RAU) lakko pysäyttää junaliikenteen maanantaista 20.3.2023 alkaen toistaiseksi. Kaikki kauko- ja lähijunavuorot on peruttu lakon ajalta.

Ympäristöhyödyt tärkeässä osassa matkustajainformaation kehitystyötä Fintrafficin raideliikenteenohjauksessa

Fintrafficin raideliikenteenohjauksessa uusiutuva energiankäyttö, kiertotalous ja energiatehokkuuden lisääminen ovat avainasemassa matkalla kohti maailman ympäristöystävällisintä rautatieliikennettä. Kuinka ympäristöasiat kytkeytyvät matkustajainformaatioon sekä sen tuottamiseen käytettyihin järjestelmiin ja laitteisiin? Millaisia etuja etäohjauksen ja mobiiliratkaisuiden hyödyntäminen luo alalle?

Edessä ensimmäinen syysmyrsky: Vaikutukset saattavat näkyä juna- ja tieliikenteessä

Keskiviikkopäivästä torstai-iltaan Suomessa vaikuttaa merkittävä syysmyrsky, jossa ennusteiden mukaan puuskat voivat olla maa-alueilla maan länsi- ja eteläosassa yli 20 m/s. Sadealue tuo mukanaan runsaita sateita Vaasa-Jyväskylä-Joensuu pohjoispuolelta aina Oulun korkeudelle. Sademäärät voivat olla paikoin yli 50 mm. Myrsky saattaa aiheuttaa häiriöitä junaliikenteeseen esimerkiksi kaatuneiden puiden tai sähköratavaurioiden vuoksi.

Ryhmäkuvassa henkilöitä allianssisopimuksen allekirjoitustilaisuudessa

Uudenmaan alueen ratojen kunnosta vastaa 1.4.2020 alkaen Väylän, Finrailin ja Wincon muodostama allianssi

Ratojen kunnossapitoa tehdään seuraavat 5 vuotta allianssimuotoisen liittymän voimin. 11.10.2019 solmitun sopimuksen kokonaisbudjetti on 27 miljoonaa euroa. Kunnossapidon allianssi on jo aiemmin ollut käynnissä Varsinais-Suomessa ja Väylän kokemukset ovat olleet hyviä.

Tilaa aihepiirin #junaliikenne RSS-syöte